AEP: Circa 9.000 de români din diaspora s-au înscris pentru votul prin corespondenţă

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a anunţat că, până vineri, un număr de 8.890 de români de peste hotare s-au înregistrat pentru votul prin corespondenţă, la numai 20 de zile de când a fost lansat site-ul cu privire la votul în străinătate.

222 afișări
Imaginea articolului AEP: Circa 9.000 de români din diaspora s-au înscris pentru votul prin corespondenţă

AEP: Circa 9.000 de români din diaspora s-au înscris pentru votul prin corespondenţă

„Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că, în doar 20 de zile de funcţionalitate a portalului www.votstrainatate.ro, numărul înregistrărilor pentru votul prin corespondenţă a ajuns astăzi, 16 august 2019, ora 16:15 la 8.890, depăşind astfel numărul total al înscrierilor pentru votul prin corespondenţă pentru alegerile parlamentare din anul 2016, de numai 8.889 pe o perioada de 5 luni pentru acelaşi demers”, arată reprezentanţii AEP, într-un comunicat de presă remis, vineri, MEDIAFAX.

Preşedintele AEP Constantin-Florin Mituleţu-Buică a amintit cetăţenilor români care au domiciliul sau reşedinta în străinătate că mai au la dispoziţie 26 de zile pentru a se înregistra pe portalul mai sus menţionat şi le recomandă să opteze cu încredere pentru votul prin corespondenţă, ca modalitate sigură şi comodă de vot la distanţă, fără cozi, fără deplasări şi fără costuri, potrivit sursei citate.

Pentru cetăţenii români din străinătate, primul tur al alegerilor prezidenţiale va avea loc în zilele de 8, 9 şi 10 noiembrie, al doilea tur urmând să aibă loc în zilele de 22, 23 şi 24 noiembrie.

Taguri:
aep,
vot,
corespondenţă

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici