Băsescu: Dragnea declanşează inutil o criză politică, doar pentru a-şi reafirma puterea. E cea mai stupidă remaniere din istoria postdecembristă

Traian Băsescu a afirmat, luni, că Liviu Dragnea a declanşat inutil o criză politică, în contextul în care remanierea nu va fi susţinută de preşedintele Klaus Iohannis. El a precizat că liderului PSD a fost motivat de nevoia de a face un exerciţiu de autoritate.

1310 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Dragnea declanşează inutil o criză politică, doar pentru a-şi reafirma puterea. E cea mai stupidă remaniere din istoria postdecembristă

Băsescu: Dragnea declanşează inutil o criză politică, doar pentru a-şi reafirma puterea

"Dragnea declanşază inutil o criză politică! Părându-i-se că are nevoie de un exerciţiu de autoritate, Dragnea a declanşat cea mai stupidă remaniere din istoria postdecembristă. O remaniere care foarte probabil nu va avea sprijinul preşedintelui, o remaniere făcută într-o perioadă de sărbători catolice şi ortodoxe, când, foarte probabil, va fi greu să treacă rapid o reorganizare guvernamentală prin Parlament, o remaniere făcută într-o perioadă în care UDMR a intrat într-un noncombat tactic. Şi uite aşa, Dragnea declanşează o criză politică, obligând trei miniştri să demisioneze prematur, într-un moment nepotrivit, doar pentru a-şi reafirma puterea şi autoritatea. Mare nemernic", a scris Traian Băsescu, luni, pe Facebook.

Traian Băsescu spunea, la Congresul PMP de sâmbătă, unde au fost prezentaţi candidaţi partidului la europarlamentare, că remanierea miniştrilor Rovana Plumb şi Natalia Intotero, candidaţi la europarlamentare pe lista PSD, putea fi făcută după alegeri, deoarece intrau, "în mod natural", în conflict de interese.

Comitetul Executiv al PSD a decis, miercuri, remanierea unor miniştri şi retragerea sprijinului politic pentru ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. La finalul şedinţei, premierul a anunţat că PSD a decis să-i propună pe Eugen Nicolicea la Justiţie, pe Oana Florea, la Fonduri Europene şi pe Liviu Brăiloiu, la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni. Propunerile au fost transmise la Palatul Cotroceni.

Joi însă, Tudorel Toader a anunţat că demisionează de la conducerea ministerului Justiţiei, urmând ca premierul să transmită şi această demisie către Administraţia Prezidenţială. Toader a precizat că va asigura continuitatea la minister până când va fi numit un alt ministru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici