Băsescu, ironic în contextul unui eşec al lui Nicuşor Dan din cauza candidaturii sale la Bucureşti: „O să mă tăvălesc de durere”

Traian Băsescu spune că nu avea altă soluţie decât de a intra în cursa electorală. Întrebat dacă îşi asumă că un eventual eşec al lui Nicuşor Dan, fostul preşedinte a răspuns sarcastic: ”O să mă tăvălesc de durere! Şi eu ce să fac, să-i duc o traistă cu voturi lui Nicuşor?”.

682 afișări
Imaginea articolului Băsescu, ironic în contextul unui eşec al lui Nicuşor Dan din cauza candidaturii sale la Bucureşti: „O să mă tăvălesc de durere”

Băsescu, ironic în contextul unui eşec al lui Nicuşor Dan din cauza candidaturii sale: O să mă tăvălesc de durere

„Singurul semnal era intrarea mea în competiţia electorală”, spune Traian Băsescu într-un interviu acordat RFI.

Întrebat dacă îşi asumă că un eventual eşec al lui Nicuşor Dan la alegerile locale din Bucureşti va fi şi din cauza candidaturii sale, care ia din voturile dreptei, fostul preşedinte a răspuns sarcastic.

„Aaa, o să mă tăvălesc de durere! PMP l-a propus pe Nicuşor candidat al dreptei. Cu şapte zile înainte de închiderea listelor, PNL-ul i-a comunicat lui Tomac că nu mai facem alianţă. Şi atunci PMP-ul ca partid parlamentar, ce trebuia să facă, să spună ia uite, ne-aţi dat una după ceafă, noi ne ducem şi stăm cuminţi în sediul central şi aşteptăm să vedem dacă luăm 1% sau 2%? Sau ce aşteptaţi dvs. sau USR-ul sau liberalii sau electoratul lui Nicuşor? Aşteptaţi să punem un iepure, să ne compromitem, un candidat din ăsta iepuraş, care să ia vreo 2% şi el? Nu aşa se judecă politica”, mai afirmă fostul preşedinte al României.

Traian Băsescu precizează că „principala ţintă” a sa este actualul primar general al Capitalei.

„Principala mea ţintă este doamna Firea, care este infinit mai coruptă decât Nicuşor Dan. Gabriela Firea este un om care are pe conştiinţă milioane de dolari, transferate din Crescent în propria ei firmă”, mai spune el.

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, i-a criticat, marţi, pe liderii PNL şi USR şi a afirmat că, de când Ludovic Orban l-a informat că cele două formaţiuni nu vor o înţelegere cu PMP, Nicuşor Dan nu i-a mai răspuns la telefon: „Spune multe despre felul de a fi al unui om”.

„Cine consideră eşecul lor vina noastră, n-a înţeles absolut nimic. De doi ani zace la Camera Deputaţilor proiectul de lege privind alegerile în două tururi de scrutin propusă de PMP şi adoptată deja în Senat. Le-am solicitat personal liderilor PNL şi USR să facem front comun şi să adunăm voturile necesare. Nici că le-a pasat. Ei şi-au văzut de drum, iar astăzi, deşi au decis că nu vor PMP în alianţă, ne atacă în mod disperat şi ne acuză în cel mai hain mod de, culmea, risipirea voturilor, lucru de care ei sunt primii vinovaţi”, scrie pe Facebook Eugen Tomac.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
băsescu,
alegeri,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici