Corina Creţu candidează la europarlamentare. Partidul din partea căruia a primit singura ofertă de până acum

Comisarul european Corina Creţu a confirmat, vineri seara, că va candida la europarlamentare, menţionând că a primit o singură propunere, cea din partea Pro România, partidul înfiinţat de fostul premier Victor Ponta.

8654 afișări
Imaginea articolului Corina Creţu candidează la europarlamentare. Partidul din partea căruia a primit singura ofertă de până acum

Corina Creţu candidează la europarlamentare. Partidul din partea căruia a primit singura ofertă de până acum

„Da. Când ne-am întâlnit ultima oară, am spus că mă voi gândi. Aveam şi ideea de a nu mai candida. M-am gândit, după aceea, din experienţa pe care o văd peste tot. Oamenii care au stat mai mult la Bruxelles, în ciuda mentalităţii care este în România - Gata, să mai vină şi în ţară. Se poate căpăta experienţă pentru ţara lui şi aşa”, a răspuns Corina Creţu, comisarul pentru politică regională, vineri seara, într-o emisiunea la România TV, întrebată dacă va candida la europarlamentare.

Aceasta a dat exemplul comisarului Reading, care a avut mai multă influenţă la al treilea mandat. Reading a fost comisar pe justiţie, fiind direct implicată în realizarea raportului MCV.

„Nu am luat o decizie (n.red. - în ceea ce priveşte partidul din partea căruia va candida). Am o singură ofertă publică, la ora actuală, de la domnul Ponta, de la Pro România. O analizez. Este un om cu care am colaborat foarte mult, care m-a propus pentru comisar european. (...) PSD-ul nu mi-a propus, deocamdată, nimic. Au spus că nu au discutat, până acum”, a mai spus Creţu.

Corina Creţu a susţinut că a început politica la 22 de ani, când a devenit ziaristă pentru ziarul partidului, iar ulterior a devenit consilier la preşedinţie.

„De 12 ani sunt la Bruxelles. Am început ca observator, după aceea două mandate de parlamentar european, vicepreşedinte al Parlamentului european, de cinci ani aproape comisar european. Cred că este firesc să-mi folosesc această experienţă acumulată la nivel european. Cred că o pot folosi, ajutând România mult mai mult de la Bruxelles din calitate de parlamentar”, a detaliat Creţu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici