Cioloş îşi nuanţează declaraţiile: Nu au cum să existe neînţelegeri cu Barna. Suntem gata oricând să intrăm la guvernare

Dacian Cioloş a declarat că nu există neînţelegeri între el şi preşedintele USR Dan Barna, deoarece discută zilnic despre acţiunile Alianţei. Reacţia vine în contextul în care Cioloş a spus că Alianţa e pregătită să îşi asume guvernarea, iar Barna că USR ar susţine doar parlamentar o guvernare.

2321 afișări
Imaginea articolului Cioloş îşi nuanţează declaraţiile: Nu au cum să existe neînţelegeri cu Barna. Suntem gata oricând să intrăm la guvernare

Dacian Cioloş îşi nuanţează declaraţiile: Nu au cum să existe neînţelegeri cu Dan Barna. Suntem gata oricând să intrăm la guvernare

„Nu există. Nu au cum să existe neînţelegeri pentru că discutăm zilnic despre ceea ce facem. Eu am spus de multe ori că suntem gata oricând să intrăm la guvernare, dacă avem o majoritate politică în Parlament. În momentul în care vom avea majoritate politică ne asumăm guvernarea. Una e majoritate să îi dai jos şi alta să instalezi un guvern nou. O majoritate se construieşte pe un program politic. Soluţia pentru noi este să organizăm alegeri anticipate ca să guvernăm pe termen lung”, a afirmat Dacian Cioloş, miercuri seară la România TV, întrebat dacă există neînţelegeri în interiorul Alianţei USR-PLUS pe tema intrării la guvernare.

Chestionat dacă chiar crede în soluţia alegerilor anticipate, liderul PLUS a răspuns: „Eu trebuie să spun care sunt soluţiile prin care poţi să guvernezi în România şi să faci lucru. Pentru că discuţiile politicianiste nu îi încălzesc pe oameni. Eu cred că nu ar fi exclusă o variantă de alegeri anticipate, de dizolvare a Parlamentului, în măsura în care partidele care dau jos Guvernul actual sunt conştiente de faptul că au susţinerea populaţie. În condiţiile astea partidele care sunt acum în opoziţie faţă de PSD şi ALDE, conform rezultatului de la europarlamentare, partidele acestea ar putea câştiga mai mult, decât au avut la alegerile parlamentare anterioare”.

El a mai precizat că Alianţa USR-PLUS va fi pregătită să dea candidaţi la prezidenţiale, locale şi parlamentare.

„Alianţa electorală a fost pregătită pentru europarlamentare şi tocmai am început negocierile cu obiectivul de a da candidatul la prezidenţiale, candidaţii la locale şi la parlamentare. Asta e acum de câteva zile. Candidaturile noastre vor fi comune. Aşa cum am avut listă comună pentru europarlamentare, o să avem candidaţi comuni pentru prezidenţiale, locale şi parlamentare. Păi va fi un candidat la prezidenţiale care fi susţinut de Alianţă”, a explicat Cioloş.

Fostul premier tehnocrat a adăugat că un criteriu pentru desemnarea candidaţilor va avea în vedere persoanele cele mai bine plasate.

„Tocmai discutăm acum. O să stabilim împreună în aşa fel în care cel mai bine plasat să fie susţinut de alianţă. Aşa o să facem şi la locale, pentru că avem şanse să câştigăm mai multe primării, mai multe consilii judeţene şi aşa o să facem şi pentru europarlamentare”, a conchis Dacian Cioloş.

Precizările liderului PLUS vin în contextul în care Dan Barna a spus că USR va susţine moţiunea de cenzură şi ulterior parlamentar un nou guvern fără PSD, însă fără ca formaţiunea pe care o conduce să intre la guvernare.

„Dacă vom reuşi să trimitem acest Guvern acasă sunt două variante clare: fie un guvern fără PSD, susţinut parlamentar, fie varianta unui guvern interimar, un guvern care să conducă ţara fără să dea ordonanţe de urgenţă, prin care să mergem în cel mai rău caz la anticipate. Un guvern interimar şi este numit altcineva premier interimar”, a afirmat Dan Barna, luni, la Marius Tucă Show.

Taguri:
cioloş,
barna,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici