Dăncilă: L-am sunat pe domnul preşedinte legat de portofoliile de la Transporturi şi Dezvoltare/ Ce i-a promis şeful statului premierului

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că l-a sunat marţi, înainte de a pleca la Bruxelles, pe preşedintele Klaus Iohannis, solicitându-i un răspuns cu privire la numirile de la Transporturi şi Dezvoltare, iar preşedintele i-a promis că va da un răspuns în zilele următoare.

8085 afișări
Imaginea articolului Dăncilă: L-am sunat pe domnul preşedinte legat de portofoliile de la Transporturi şi Dezvoltare/ Ce i-a promis şeful statului premierului

Dăncilă: L-am sunat pe domnul preşedinte legat de portofoliile de la Transporturi şi Dezvoltare

"Sunt aproape 70 de zile de când ministerele Dezvoltării şi Transporturilor îşi desfăşoară activitatea fără miniştri titulari. Vom aborda şi acest subiect (n.r.: la Bruxelles) deoarece pe agenda europeană sunt proiecte care trebuie gestionate de aceste ministere. Îmi este greu să explic de ce preia un dosar un ministru şi a=apoi e preluat de alt ministru. Cred că un ministru titlular trebuia să facă aceste lucruri", a declarat premierul, la România TV.

Viorica Dăncilă spune că l-a sunat pe şeful statului cu o zi înainte de deplasarea de la Bruxelles, unde are întâlniri cu oficialii europeni.

"Am sunat ieri la preşedintele Iohannis, l-am rugat să dea un răspuns pentru portofolii pentru că vin la Bruxelles şi e neplăcut să spun că această criză continuă. Domnul preşedinte a promis că în următoarele zile va da un răspuns. Nu mi-a spus ce răspuns, doar că va da un răspuns", a mai precizat Dăncilă.

Întrebată ce va face dacă va primi din nou un refuz, Viorica Dăncilă a răspuns: "în această situaţie vom avea un Comitet Executiv Naţional şi vedem ce decizie luăm. Trebuie să avem în vedere 2 aspecte: să mergem la CCR sau să găsim o soluţie foarte rapidă, cum vor decide şi membri CEx. Sper să avem parte de înţelepciune şi să se înţeleagă că e o perioadă în care trebuie să dăm dovadă de multă responsabilitate pentru că nu e un joc care să fie agreat şi se reflectă în rezultatele pe anumite domenii".

Preşedintele a respins în mod repetat propunerile de la Dezvoltare şi Transporturi, Mircea Drăghici şi Olguţa Vasilescu, iar premierul a retrimis de fiecare dată aceleaşi nume.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici