Avocatul Poporului a extins sesizarea din oficiu în legătură cu două cazuri de MENINGITĂ

Avocatul Poporului a extins sesizarea din oficiu cu privire la cazurile de meningită, referindu-se la adolescenta din Vaslui care a decedat şi la fata internată la Spitalul din Botoşani. Instituţia precizează că deja face demersuri legate de moartea elevei de la Colegiul Gheorghe Lazăr din Capitală.

319 afișări
Imaginea articolului Avocatul Poporului a extins sesizarea din oficiu în legătură cu două cazuri de MENINGITĂ

Avocatul Poporului a extins sesizarea din oficiu în legătură cu două cazuri de MENINGITĂ

„Avocatul Poporului a extins sesizarea din oficiu în legătură cu alte două cazuri de meningită, face demersuri şi monitorizează fenomenul. Mass-media relatează despre alte două cazuri de îmbolnăviri cu meningită. O adolescentă din Vaslui, internată la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, a decedat, în timp ce o altă fată, internată la Spitalul din Botoşani, tot cu diagnosticul de meningită, se află sub tratament. Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi întreprinde deja demersuri în legătură cu decesul, din cauza infecţiei meningococice, a elevei de la Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr din Bucureşti”, transmite instituţia, într-un comunicat de presă remis, joi, MEDIAFAX.

„Conform Preşedintelui Societăţii Române de Microbiologie, doctorul Alexandru Rafila, care a acordat un interviu postului Digi 24, infecţia meningococică «afectează mai ales adolescenţii, tinerii, în acest interval de timp, la sfârşitul iernii, începutul primăverii. Acest lucru e documentat în statisticile organizaţiilor internaţionale». Medicul Rafila a mai spus că «În România se înregistrează în fiecare an câteva zeci de cazuri. Ultima statistică, din 2017, arată că au fost 63 de cazuri şi 13 decese, deci numărul de decese e destul de mare, 20% din totalul cazurilor înregistrate»”, a completat sursa citată.

Joi, o elevă de la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” din Capitală, confirmată cu meningită, a murit. Liceul a luat decizia suspendării cursurilor pentru ziua de vineri. Pentru trei dintre elevii de la liceul Gheorghe Lazăr, din Capitală, testaţi după ce o elevă a murit săptămâna trecută de meningită, rezultatul a fost pozitiv pentru Neisseria meningitidis, ca purtători clinic sănătoşi ai virusului, transmite Ministerul Sănătăţii.

Adolescenta în vârstă de 15 ani din Vaslui, suspectă de meningită meningococică, a murit, a precizat pentru MEDIAFAX, directorul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, luni, la Bistriţa, că nu se impune introducerea obligatorie a vaccinării împotriva meningitei, chiar dacă au existat cazuri de deces, deoarece numărul îmbolnăvirilor este mic. Un nou caz de meningită meningococică a fost semnalat la Botoşani.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici