Video Bugetul Capitalei pentru 2020 a fost aprobat, după o şedinţă cu scandal

  • Primăria Capitalei a aprobat azi bugetul pentru 2020
  • Bugetul alocat este de 10 miliarde de lei
  • PNL şi USR nu au votat proiectul de buget al Capitalei
1502 afișări

A fost din nou scandal la Primăria Bucureşti în şedinţa consilierilor generali. De această dată, aveau pe ordinea de zi bugetul pe anul 2020, dar au început să se certe chiar înainte ca banii Bucureştiului să fie împărţiţi.

Un motiv a fost proiectul ce viza un spaţiu verde din sectorul 6, Prelungirea Ghencea, în care aleşii USR spuneau că pot fi construite blocuri înalte.

În replica, Gabriela Firea i-a acuzat de ipocrizie. "Noi vorbim despre parcul care se va amenaja, dacă Guvernul ne va da terenul, în Prelungirea Ghencea. Spuneţi-le cetăţenilor din spate că nu vreţi proiectul. Fraze de genul «noi susţinem proiectul, dar votăm împotrivă», trei ani şi jumătate am mâncat teoriile astea" , a spus primarul.

Consilierii USR au rămas în vizorul Gabrielei Firea şi când a venit vorba despre vot. Edilul i-a acuzat că îşi scot cartele pentru a figura ca absenţi.

De cealaltă parte, USR-ista Ana Ciceală a şi-a căutat probe şi a pozat aparatul care monitorizează prezenţa şi votul.

"Eu sunt absolut convinsă că colegii noştri se înscriu la cuvânt, dumneavoastră îi vedeţi, nu le daţi cuvântul, complet nelegal. Este abuz în serviciu. V-am atras atenţia de nu ştiu câte ori", a spus Ana Ciceală.

Şi social democraţii din Consiliu au protestat şi s-au ridicat de pe scaune. Au revenit totuşi, speriaţi că bugetul nu va avea destule voturi.

Primăria Capitalei a aprobat azi bugetul în valoare de 10 miliarde de lei pentru anul 2020, după două ore de scandal. Consilierii USR şi cei ai PNL nu au votat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici