Un fost secretar de stat din Ministerul Sănătăţii a fost condamnat definitiv pentru complicitate la luare de mită

Fostul secretar de stat din Ministerul Sănătăţii, Alin Ţucmeanu, a fost condamnat miercuri de către magistraţii Curţii de Apel Bucureşti la 2 ani şi 6 luni închisoare cu suspendare pentru complicitate la luare de mită. Decizia instanţei este definitivă.

1219 afișări
Imaginea articolului Un fost secretar de stat din Ministerul Sănătăţii a fost condamnat definitiv pentru complicitate la luare de mită

Un fost secretar din Ministerul Sănătăţii a fost condamnat definitiv pentru complicitate la luare de mită

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au mai decis ca Alin Ţucmeanu să stea 4 ani sub supraveghere, perioadă în care trebuie să efectueze 100 de zile muncă în folosul comunităţii în cadrul Administraţiei Domeniului Public Sector 2 sau al Fundaţiei pentru Promovarea Sancţiunilor Comunitare şi să frecventeze un program de reintegrare socială.

În primă instanţă, Alin Ţucmeanu fusese achitat de către magistraţii Tribunalului Bucureşti.

Potrivit procurorilor, în perioada iulie - noiembrie 2015, Alin Ţucmeanu, în calitate de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a acceptat promisiunea unei sume de bani neprecizată din partea lui Cristinel Vodislav, pentru a aproba finanţarea unui contract privind achiziţia de aparatură medicală, în valoare de 2.207.100 lei plus TVA, subsecvent acordului cadru încheiat între o unitate spitalicească şi societatea reprezentată de Vodislav. Totodată, Ţucmeanu l-ar fi ajutat pe omul de afaceri să ia legătura cu persoanele abilitate să încheie acel contract şi a insistat pe lângă acestea în acest sens, asigurându-le de "seriozitatea" lui Vodislav şi de faptul că acesta îşi va onora promisiunea de a le remite suma totală de 60.000 de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici