Klaus Iohannis a fost prezent la deschiderea anului universitar, la UNATC. Iohannis: Fără îndoială, cel mai dificil din 1989 încoace

  • Anul universitar început joi este cel mai dificil din 1989 încoace, a spus preşedintele Klaus Iohannis, prezent la deschidere, la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „Ion Luca Caragiale”
  • Klaus Iohannis a acordat universităţii ordinul „Meritul pentru Învăţământ”, în grad de Comandor
437 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis a fost prezent la deschiderea anului universitar, la UNATC. Iohannis: Fără îndoială, cel mai dificil din 1989 încoace

Klaus Iohannis a fost prezent la deschiderea anului universitar, la UNATC. Iohannis: Fără îndoială, cel mai dificil din 1989 încoace

„Astăzi marcăm începutul unui nou an universitar, acesta fiind, fără îndoială, cel mai dificil an universitar din 1989 încoace. Regulile de distanţare socială necesare în contextul crizei sanitare provocate de pandemia de COVID-19 îngreunează un proces educaţional în care mentoratul are un rol central”, a spus Klaus Iohannis, la deschiderea anului universitar la UNATC.

Acesta a spus că este convins că vor fi găsite modalităţile prin care să se asigure atât calitatea actului educaţional, cât şi protejarea comunităţii academice de riscul contaminării cu noul coronavirus.

La deschiderea noului an universitar, Iohannis a ţinut să aducă în discuţie subiectul libertăţii academice şi al dreptului la cunoaştere fără niciun fel de îngrădiri ideologizante.

„Democraţia şi pluralismul se bazează tocmai pe aceste principii şi pe autonomia universitară, ca valori pe care, de altfel, s-a construit întreaga Europă modernă căreia îi aparţinem. Libertatea de conştiinţă, libertatea de mişcare şi de asociere, libertatea de exprimare, dreptul la învăţătură, toate aceste fundamente constituţionale ale democraţiei sunt exemplificate, exersate şi dezvoltate în mediul universitar, ceea ce contribuie semnificativ la asumarea lor în rândul întregii societăţi. De aceea, afectarea acestor libertăţi, oricând, oriunde şi prin orice mijloace, de către entităţi retrograde, este de neconceput şi de netolerat”, a mai spus Iohannis.

În semn de apreciere a activităţii UNATC, din ultimii 70 de ani, Klaus Iohnnis a decis să îi acorde Ordinul „Meritul pentru Învăţământ”, în grad de Comandor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici