„Mă gândesc să plec la căpşuni”. Profesor al Universităţii din Iaşi, protest după revenirea într-o funcţie de conducere a lui Tudorel Toader

Un cadru didactic de la Universitatea Al.I. Cuza din Iaşi spune că se gândeşte să plece la cules de căpşuni şi că îşi va da demisia „dacă acest personaj sinistru încă mai este ţinut în braţe ca rector”. El face referire la Tudorel Toader, cel care a revenit la conducerea universităţii.

2564 afișări
Imaginea articolului „Mă gândesc să plec la căpşuni”. Profesor al Universităţii din Iaşi, protest după revenirea într-o funcţie de conducere a lui Tudorel Toader

Profesor al Universităţii din Iaşi, după revenirea lui Tudorel Toader: Mă gândesc să plec la căpşuni

Asistent universitar la Universitatea „Al.I.Cuza” din Iaşi, Andrei Stipiuc a postat pe Facebook un text în care îşi arată dezamăgirea cu privire la ceea ce se întâmplă în universitate.

„Mă gândesc foarte serios să plec la căpşuni din vară (că bani înapoi am tot dat pe parcursul jdemiilor de ore de module pedagogice, masterate şi doctorat devotate aceleiaşi instituţii, pe autoiluminarea anuală autofinanţată, precum şi pe căruţa de lucruri aduse de acasă la clasă, pentru că lipsesc la ore lucruri esenţiale care cred că se găsesc în inventarul oricărei şcoli obişnuite. La Universitate, da?). Dacă nu facem grevă în vara asta, boicotând, de exemplu, procesul de admitere - mi se pare o idee - eu nu pot să mai lucrez pe brânci cu studenţii, cu noi lucruri aduse de acasă, în săli insalubre, neîncălzite şi care stau să se dărâme, în aceeaşi instituţie care organizează şi finanţează conferinţe cu tovarăşul rector, soţia şi partenera de călătorii de la CC. Şi multiplicaţi voi mai departe”, scrie cadrul didactic pe pagina de socializare.

Acesta spune că nu e uşor să o ia de la început la 40 de ani, dar nici să rămână coleg cu oameni care, în opinia lui, nu au ce căuta la catedră.

„Nu-i uşor s-o iei de la 0 la 40 de ani, dar nici să continui să fii complice şi <coleg> cu o serie de specimene care numai la catedre nu au ce căuta. Când asemenea specimene ajung taman în poziţiile de top, în contextul pe care-l ştiţi, parcă-i prea de tot de-acum. Este foarte trist ce se întâmplă. Universitatea a căzut în derizoriu şi vulgaritate, devenind sediul unei grupări care operează doar cu excepţii de la regulile clare, din cauza căreia/cărora or să devină excepţii chiar profesorii interesaţi cu adevărat de studenţi şi de colegialitatea pentru un bine comun, care chiar ar trebui să fie nobil. Mi se pare incredibil că în 2019 cei care trebuie să se ocupe de educaţia tinerilor nu înţeleg ce este educaţia şi le dinamitează pur şi simplu viitorul”, mai scrie profesorul.

El anunţă că după examenul de licenţă va intra în grevă.

„Dacă asta este formula de succes pe care o urmăreşte UAIC Iaşi şi dacă noul model de profesor este cel din vârf, cred că le va fi mai uşor şi mai bine fără mine. După licenţe voi intra în grevă, iar apoi, dacă acest personaj sinistru încă mai este ţinut în braţe ca rector, îmi voi da demisia. Cu alte cuvinte, promoţia 2019, absolvim împreună!”, mai spune cadrul didactic.

Tudorel Toader a revenit la funcţia de rector al Universităţii din Iaşi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici