O treime din pacienţii cu forme severe de Covid-19 se întorc în spital în următoarele 5 luni. Medic: Vaccinul este singura soluţie

  • În Marea Britanie, pacienţii care au avut Covid-19 s-au reîntors în spitale
  • Paraliziile faciale sunt un efect advers, dar se remediază repede
  • Vaccinul rămâne principala armă împotriva pandemiei
523 afișări
Imaginea articolului O treime din pacienţii cu forme severe de Covid-19 se întorc în spital în următoarele 5 luni. Medic: Vaccinul este singura soluţie

Din nefericire, holurile spitalelor din întreaga lume sunt acum bătute de cei care s-au vindecat de o formă severă de Covid-19, dar care au rămas cu alte afecţiuni.

Medicul Ana Maria Dobrotă spune că singura soluţie actuală, pe lângă măsurile de siguranţă, este vaccinul

În Marea Britanie, medicii spun că o treime din pacienţii cu forme severe de Covid-19 se întorc în spital în următoarele 5 luni cu boli de inimă, de ficat sau cu diabet.

„Nu cred că ar trebui să ne temem, dar ar trebui să ţinem cont de ele şi să ne analizăm şi în contextul numărului de vaccinări care s-au efectuat în acea ţară, în contextul categoriilor care de pacienţi care s-au vaccinat.

Această tehnologie ar trebui să ne asigure un succes foarte bun şi un succes de vaccinare major”, spune Ana Maria Dobrotă, medic infecţionist la Matei Balş.

În ceea ce priveşte reacţiile adverse înregistrate în urma vaccinului, medicul spune că acestea dispar după puţin timp.

„Se întâlnesc şi în cazul altor vaccinuri aceste paralizii faciale şi sunt, desigur, de cele mai multe ori parţiale şi se remit în timp scurt. Trebuie să lucrăm să-i convingem pe oameni că vaccinul este o soluţie bună în momentul de faţă şi că este sigurul lucru pe care îl mai putem face în plus pe lângă măsurile pe care deja le-am luat”, explică medicul.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici