FOTO   Orban, în vizită la Galaţi. A semnat contractul pentru Centura Mare a oraşului

  • Premierul Ludovic Orban şi ministrul Transporturilor, Lucian Bode, se află miercuri la Galaţi pentru a semna două contracte privind proiecte de realizare a Centurii Mari a Galaţiului şi a Platformei multimodale din portul gălăţean.
  • Contractele au fost semnate în comuna gălăţeană Braniştea.
  • După vizita de la Galaţi, premierul Ludovic Orban va merge la Brăila.
699 afișări
Imaginea articolului Orban, în vizită la Galaţi. A semnat contractul pentru Centura Mare a oraşului

Premierul Orban a semnat contractul pentru Centura Mare a oraşului Galaţi

Contractele au fost semnate în comuna gălăţeană Braniştea, unde este punctul în care se va termina viitoarea centură ocolitoare a oraşului Galaţi. Şoseaua va conecta punctul de trecere a frontierei de la Giurgiuleşti-Republica Moldova de viitorul drum expres Galaţi-Brăila. De asemenea, şoselele vor conecta zona Galaţi-Brăila de două coridoare de transport din Uniunea Europeană.

  • „Gândirea noastră este de a interconecta zona Galaţi-Brăila cu reţele de transport. Investiţiile din următorii cinci, şase ani vor asigura conectarea Galaţiului şi a Brăilei la coridorul 4 Pan-European şi la coridorul 9 Pan-European. Avem un amplu plan de investiţii, pilonul este podul de la Brăila. Prin intermediul podului se va realiza conectarea cu Constanţa, prin drumurile expres Brăila-Tulcea şi Tulcea Constanţa. Va asigura legătura cu portul Constanţa, o poartă importantă de ieşire şi intrare în Europa. Programul mai cuprinde încă două drumuri expres Brăila-Focşani şi Brăila Buzău. Suntem în faza de realizarea a studiilor de fezabilitate, a documentaţiilor”, a declarat premierul Orban, la Galaţi.

Tot la Galaţi, demnitarii au semnat etapa a doua a proiectului privind realizarea Platformei multimodale din portul gălăţean.

După vizita de la Galaţi, premierul Ludovic Orban va merge la Brăila. El va vizita şantierul bazinului olimpic, investiţie finanţată de Compania Naţională de Investiţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici