Un om de afaceri, implicat în dosarul lui Vasile Blaga, a semnat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu DNA

Un om de afaceri implicat în dosarul în care Vasile Blaga era cercetat pentru trafic de influenţă a semnat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu procurorii DNA, admiţând că a înregistrat în contabilitate 65 de facturi fictive, în valore de peste 46 de milioane de lei.

2609 afișări
Imaginea articolului Un om de afaceri, implicat în dosarul lui Vasile Blaga, a semnat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu DNA

Om de afaceri implicat în dosarul lui Vasile Blaga, acord de recunoaştere cu DNA

Potrivit unui comunicat remis, marţi, MEDIAFAX, cauza omului de afaceri a fost disjunsă din dosarul în care Vasile Blaga, în acea perioadă secretar general PDL şi senator, era cercetat, în 2016, pentru trafic de influenţă.

Astfel, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus sesizarea instanţei de judecată, cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei semnat de un om de afaceri, pentru infracţiunea de evaziune fiscală în formă continuată.

„În perioada 2011 – 2012, omul de afaceri a asigurat înregistrarea în contabilitatea unei firme pe care o administra a unui număr de 65 de facturi fiscale (în valoare totală de 46.008.647 lei), emise de patru societăţi pentru operaţiuni comerciale fictive. În realitate, plăţile făcute de inculpat către societăţile respective reprezentau remiterea sumelor pretinse de către un fost primar de municipiu şi fost vicepreşedinte al unui partid politic pentru facilitarea derulării în bune condiţii a contractelor încheiate de societatea pe care o administra omul de afaceri cu diverse autorităţi contractante. Prin această modalitate, societatea administrată de inculpat s-a sustras de la plata taxelor către bugetul de stat în valoare totală de 18.403.458 lei, din care impozit pe profit în sumă de 7.361.383 lei şi TVA dedus nelegal în sumă de 11.042.075 lei”, Potrivit DNA care citează din acordul de recunoaştere a vinovăţiei.

Pentru recuperarea prejudiciului, societatea administrată omul de afaceri ar fi consemnat într-un cont bancar suma de 18.403.458 lei, asupra asupra căreia s-a aplicat sechestrul asigurator.

„În prezenţa avocatului ales, inculpatul a declarat expres că recunoaşte comiterea faptei reţinută în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei aplicate, precum şi cu forma de executare a acesteia, respectiv 2 ani şi 8 luni închisoare, cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei, pe durata unui termen de încercare de 4 ani şi 8 luni”, se arată în comunicatul DNA.

Dosarul de urmărire penală a omului de afaceri, împreună cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei, au fost trimise la Tribunalul Bucureşti.

Taguri:
blaga,
acord,
dna

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici