Meciul din Supercupa Europei, Liverpool - Chelsea, va fi miercuri, 14 august, de la ora 22:00

Liverpool şi Chelsea se vor afla faţă în faţă, miercuri, 14 august, de la ora 22:00, în Supercupa Europei. Aceasta este prima finală 100% engleză în această competiţie. Meciul se desfăşoară la Istanbul, pe stadionul echipei Beşiktaş.

304 afișări
Imaginea articolului Meciul din Supercupa Europei, Liverpool - Chelsea, va fi miercuri, 14 august, de la ora 22:00

Meciul din Supercupa Europei, Liverpool - Chelsea, va fi miercuri, 14 august, de la ora 22:00

Liverpool a câştigat deja trofeul de trei ori până azi, fiind prezentă în alte două finale. Doar AC Milan, FC Barcelona (5 titluri) şi Real Madrid (4 titluri) au mai multe finale câştigate în Supercupa Europei. De cealalaltă parte, londonezii au câştigat un titlu până acum, în 1998, în următoarele două apariţii fiind învinşi. Două victorii ale cormoranilor au venit după ce au câştigat Liga Campionilor (1977 şi 2005), iar una după succesul din Cupa UEFA (2001). Chelsea a triumfat în Supercupa Europei după ce a ridicat Cupa Cupelor.

Liverpool vs Chelsea în cupele europene

Liverpool şi Chelsea au un istoric bogat în meciurile directe disputate pe plan intern, dar şi în Europa. În ultimii 15 ani, cele două formaţii engleze s-au înfruntat de 10 ori în Liga Campionilor. Chelsea are un uşor avantaj, reuşind să câştige trei partide. Liverpool s-a impus în două partide, alte cinci jocuri fiind terminate la egalitate.

Oricine va câştiga Supercupa Europei, Anglia îşi va trece în palmares titlul cu numărul 8. Doar Spania (15) şi Italia (9) stau mai bine la acest capitol
Detaliile foarte interesante, Liverpool este ultima echipă din Anglia care a câştigat Supercupa Europei, în 2005, iar ultimele patru apariţii ale cluburilor din Premier League în această finală, Chelsea în două rânduri, s-au încheiat cu înfrângeri. O altă premieră pentru ultimii ani, Spania nu are o reprezentantă în bătălia pentru trofeu. Acest lucru nu s-a mai întâmplat din 2013.

Alte şapte finale în Supercupa Europei s-au desfăşurat cu echipe din aceeaşi ţară, cinci cu formaţii din Spania şi două cu grupări din Italia.
Cele două formaţii au stări diferite după ultima experienţă. Liverpool a luat un start lansat în Premier League, după 4-1 cu Norwich. Cu o săptămână mai devreme, băieţii lui Klopp au pierdut Supercupa Angliei la 11 metri în faţa echipei Manchester City, după 1-1 în timpul regulamentar.

Vestea rea pentru fanii echipei din Liverpool este că portarul Alisson s-a accidentat la meciul de campionat şi va absenta de pe teren în jur de opt săptămâni. În locul brazilianului va apăra Adrian. Partea pozitivă este că în primul „11” ar putea să revină Sadio Mane, după ce a sosit mai târziu la pregătiri. Senegalezul a jucat la Cupa Africii în această vară.

Chelsea Londra a pierdut cu 4-0 în faţa echipei Manchester United, în primul meci al lui Frank Lampard ca manager. A fost un debut nefast pentru londonezi, care sunt disperaţi să câştige acest joc, pentru a obţine puncte importante la capitolul moral. După eşecul din weekend, la Chelsea ar putea să apară câteva schimbări în primul „11”.

Echipele probabile la Liverpool - Chelsea

Liverpool: Adrian – Alexander Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson – Milner, Fabinho, Keita – Salah, Firmino, Mane

Chelsea: Kepa; Azpilicueta, Zouma, Christensen, Alonso; Kante, Jorginho; Pedro, Barkley, Pulisic, Giroud

Cine este Stephanie Frappart, femeia care va arbitra Supercupa Europei dintre Liverpool şi Chelsea

Ineditul partidei Liverpool – Chelsea, în Supercupa Europei de la Istanbul, este dat şi de faptul că finala va fi arbitrată de o femeie, Stephanie Frappart din Franţa.

„Fetele mă văd la TV şi ştiu că absolut orice este posibil”, a prefaţat femeia-arbitru prezenţa ei la centru, într-un eveniment de o asemenea amploare.

Stephanie Frappart şi-a făcut debutul în campionatul Franţei la masculin în luna aprilie, la meciul Amiens – Strasbourg. Atunci, ea a avut parte şi de o surpriză, a fost întâmpinată de spectatori cu mesaje mai puţin obişnuite la adresa arbitrilor: „Bine ai venit pe Stade Licorne, Madame Frappart” şi „Trăiască femeile în fotbal!”

Stephanie Frappart a fost la centru şi la finala mare a Cupei Mondiale feminine din acest an, dintre Statele Unite şi Olanda.

Deocamdată, arbitrii de sex feminin au avut apariţii episodice la evenimente majore masculine.

„Am arătat că am abilităţile de a fi acolo”, a spus Frappart, care din acest sezon va avea apariţii regulate şi în Ligue 1. Stephanie a fost promovată în corpul de arbitri de elită din Franţa, după ce a fost nevoită să treacă de aceleaşi teste fizice pe care le-au susţinut şi colegii de sex masculin. „Jucătorii nu aleargă mai încet doar pentru că arbitrul este o femeie”, a mai spus Frappart, care va fi cu siguranţă o partă de culoare a finalei Liverpool – Chelsea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici