Psiholog sportiv, despre momentele tensionate dintre Simona Halep şi antrenorul său la Miami: Trebuie să îl respecte pe Daniel Dobre, ceea ce acum nu face

Simona Halep şi noul ei antrenor, Daniel Dobre, au avut un moment tensionat la Miami, în timpul meciului cu Qiang Wang, iar psihologul sportiv Andreas Hniatiuc spune că jucătoarea ar trebui să-l respecte mai mult pe tehnician.

309 afișări
Imaginea articolului Psiholog sportiv, despre momentele tensionate dintre Simona Halep şi antrenorul său la Miami: Trebuie să îl respecte pe Daniel Dobre, ceea ce acum nu face

Psiholog sportiv, despre momentele tensionate dintre Simona Halep şi antrenorul său la Miami: Trebuie să îl respecte pe Daniel Dobre, ceea ce acum nu face

Într-un interviu acordat pentru Adevărul, Hniatiuc a vorbit pe larg despre momentul tensionat de la Miami: "Aceste manifestări denotă un scurtcircuit în relaţia cu antrenorul Daniel Dobre. Un antrenor trebuie să emane autoritate şi respect. Nu e cazul în relaţia Halep - Dobre din ce se vede la televizor.

E clar că Halep scăpase de acest tip de comportament în relaţia cu Darren Cahill, fiindcă avea un respect uriaş pentru antrenorul australian. Cahill a reuşit să o şlefuiască pe Simona, să o facă numărul 1 mondial, dar şi campioană la Roland Garros. A fost evident că, sub comanda lui Cahill, Halep a progresat din toate punctele de vedere, mai ales mental. Repet, relaţia lor se baza, în primul rând, pe respect şi pe încredere.

Halep are acum două variante. Fie îşi schimbă antrenorul, fie îşi schimbă percepţia despre el. Dacă l-a angajat pe Daniel Dobre, înseamnă că a considerat că acest om are nişte calităţi. Dacă e aşa, atunci trebuie să-l şi respecte, ceea ce, în acest moment, nu face. Iar dacă a ajuns la concluzia că Dobre nu e omul potrivit pentru ea, atunci trebuie să lucreze cu un om în care are încredere", a spus psihologul.

Momentul tensionat dintre Halep şi Dobre s-a consumat în primul set al partidei cu Qiang Wang. Românca şi-a certat antrenorul şi staff-ul pentru că o aplaudau atunci când greşea mingi.

În primul set al partidei cu Wang, Simona a cerut intervenţia lui Daniel Dobre. Halep a avut, însă, o reacţie destul de supărată: "Când greşesc sau când făcea ea punct nu mai aplaudaţi cu toţii!", a spus Simona.

"Am înţeles", a replicat Daniel Dobre.

"Şi când am nevoie, să fie un pic mai energici băieţii aia acolo", a mai spus Simona Halep, făcând referire la Theo Cercel, Andrei Cristofor şi Vasile Antonescu.

Halep a reuşit să treacă în cele din urmă de Qiang Wang, dar a fost eliminată vineri dimineaţă, în semifinale de către Karolina Pliskova. Românca a ratat şansa de a redeveni numărul 1 mondial. Halep a cedat cu 5-7, 1-6 în semifinale. Sâmbătă, în finala turneului, Pliskova se va duela cu Ashleigh Barty.

Prezent în studioul ProSport Live, Victor Hănescu a comentat şi el momentul: "Am mai zis şi eu lucruri trăznite. Când eşti pe teren mai ai şi nervi, dar trebuie să ai o atitudine respectuoasă faţă de oamenii din staff. Exită o conexiune între tine şi echipă. Cred că cei din echipă trebuie să îşi menţină atitudinea de sprijin, nu ce zice Simona. Sunt convins că cei de acolo chiar îşi fac treaba", a spus Victor Hănescu, la ProSport Live.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici