Erdogan a anunţat că Turcia îşi propune să ajungă pe Lună. Preşedintele Turciei a purtat discuţii cu Elon Musk

  • Turcia îşi propune să ajungă pentru prima dată pe Lună în 2023.
  • Luna trecută, preşedintele Turciei a vorbit cu Tesla şi cu şeful SpaceX, Elon Musk, despre o posibilă cooperare în domeniul tehnologiilor spaţiale cu companii turceşti.
  • Turcia îşi propune să atingă obiective spaţiale strategice în 10 ani.
1219 afișări
Imaginea articolului Erdogan a anunţat că Turcia îşi propune să ajungă pe Lună. Preşedintele Turciei a purtat discuţii cu Elon Musk

Erdogan a anunţat că Turcia îşi propune să ajungă pe Lună. Preşedintele Turciei a purtat discuţii cu Elon Musk

Turcia îşi propune să ajungă pentru prima dată pe Lună în 2023, ca parte a programului său spaţial naţional, a declarat marţi preşedintele Tayyip Erdogan.
 
"Prima aterizare pe Lună va fi efectuată cu racheta noastră hibridă naţională şi autentică, care va fi lansată pe orbită la sfârşitul anului 2023 prin cooperare internaţională,” a spus Erdogan, detaliind o misiune în două faze, potrivit Reuters.
 
Erdogan nu a oferit mai multe detalii despre cooperare. Luna trecută, preşedintele Turciei a vorbit cu Tesla şi cu şeful SpaceX, Elon Musk, despre o posibilă cooperare în domeniul tehnologiilor spaţiale cu companii turceşti.
 
Erdogan a anunţat în cadrul unui evenimet la Ankara un program cu 10 obiective strategice, inclusiv trimiterea unui cetăţean turc la o misiune ştiinţifică în spaţiu.
 
Luna trecută, Turcia şi-a lansat satelitul Turksat 5A pe orbită din Statele Unite în cooperare cu SpaceX. Satelitul Turksat 5B va fi lansat în al doilea trimestru al anului 2021.
 
Turcia îşi propune să atingă obiective spaţiale strategice în 10 ani, a mai spus Erdogan, adăugând că ţara va îmbunătăţi activitatea privind tehnologiile prin satelit şi va stabili un port spaţial împreună cu alte ţări aliate.
 
Turcia a lansat anterior sateliţi de recunoaştere şi comunicaţie, a creat un centru de integrare şi testare a sistemelor de satelit şi a fabricat un satelit HD intern numit IMECE, care se aşteaptă să fie lansat în 2022.
 
„Picioarele noastre vor fi pe pământ, dar ochii noştri vor fi în spaţiu. Rădăcinile noastre vor fi pe pământ, ramurile noastre vor fi sus pe cer,” a adăugat Erdogan.
 
 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici