Ce făcea Nicolae Ceaușescu de ziua sa de naștere! FOTO/ Astăzi ar fi fost ziua dictatorului

Nicolae Ceușescu ar fi împlinit astăzi 103 ani. Nostalgicii ”Epociii de Aur” s-au strâns, într-un numpăr restrâns, la Cimitirul Ghencea, la mormântul fostului dictator al României.

26 ianuarie era declarată zi de sărbătoare națională în Epoca de Aur. Orașele, comunele și satele erau pline de evenimente care îl omagiau pe fiul poporului, oamenii, din toate clasele sociale, fiind scutiți de programul de lucru și transportați pentru a asista la serbările care întreceau cu mult ziua în care se sărbătorea Mica Unire.

Clasa muncitoare îi făcea mii de cadouri lui Ceaușescu, care ajungeau într-un depozit

Întreaga clasă muncitoare se întrecea în făurit cadouri pe care Ceaușescu nu punea mare preț, nefiind folosite vreodată. ”Le adunam pe toate în nişte depozite din Strada Molière. Erau fotolii, canapele – disparate -, covoare pe care scria, din ţesătură câte ceva de genul «Să ne trăiţi, tovarăşe Nicolae Ceauşescu!». Deci, inutile. În ultimul timp, se ajunsese la decizia ca arhitecţii să scrie la judeţe cam ce cadou să pregătească, ataşându-le uneori şi schiţa de model. Noi lucram la atâtea palate şi aveam nevoie de mobilă, dar cele primite de ziua lui Ceauşescu erau bune, reutilizabile. Nici tablourile nu se puteau folosi, fiindcă îi reprezenta pe ei doi sau numai pe el”, spunea Camil Roguschi, arhitectul fostului dictator.

Miley Cyrus și-a dublat averea din ”dezmăț”! Are în conturi peste 200 milioane dolari

Ceaușescu petrecea cu romanțe și fără multă băutură

Toate cotidienele din perioada comunistă aveau prima pagină dedicată sărbătoritului li mesajelor de felicitae pentru dictator. Pentru a întreține atmosfera de sărbătoare, de ziua lui Nicolae Ceușescu se programau și etapepe celui mai mare festival artistic national, ”Cântare României”.Cel mai iubit fiu al poporului iubea petrecerile cu muzică tradițională, bucate tradiționale și fără prea multă băutură. Înconjurat de familie și miniștrii preferați, Nicolae Ceușescu nu mânca ci gusta, căci avea diabet, ciocnea cu toți invitații și, la fiecare aniversare, își invita soția la dans pe ritmuri de romanțe.

Faimosul producător de filme Harvey Weinstein va plăti despăgubiri de 17 milioane dolari actrițelor pe care le-a hărțuit

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed