DREPT la REPLICĂ! Agențiile loto rămân închise

”Referitor la articolul publicat pe Money.ro in cursul zilei de 16.05.2020, intitulat „Loteria Română încalcă legislația stării de alertă! Și ratează lansarea pe online”, semnat de Cristian Matache, avand in vedere ca acest articol dezinformeaza grav opinia publica si ca poate aduce importante prejudicii Loteriei Romane si dat fiind faptul ca nu ati solicitat in prealabil punctul de vedere al companiei, care sa aduca lamuriri cu privire la elementele la care ati facut referire, prezentate in mod trunchiat si tendentios, va rugam sa publicati urmatorul drept la replica:
C.N. „Loteria Romana” S.A., una dintre cele mai vechi institutii romanesti, care implineste anul
acesta 114 ani de activitate si care si-a onorat indiferent de vremuri misiunea importanta pe care o are inca de la infiintare, aceea de a contribui la finantarea obiectivelor de interes public national, a respectat intotdeauna toate prevederile legale ce tin de activitatile pe care le desfasoara.

Dupa cum este cunoscut, Loteria Romana s-a conformat cadrului legal aplicabil pe durata starii
de urgenta si a suspendat activitatea de comercializare a produselor loteristice, incepand din data de 18.03.2020.

Elementele pe care le-ati prezentat in mod trunchiat si tendentios in cuprinsul articolului,
inducand cu rea credinta opiniei publice concluzii eronate, fac parte dintr-un mesaj cu caracter intern transmis de catre directorul general al companiei, domnul Sebastian-Iacob Moga, salariatilor institutiei, in curzul zilei de joi, 14.05.2020, cu o zi inainte de publicarea Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență privind aprobarea instituirii stării de alertă la nivel național și a măsurilor de prevenire și control a infecțiilor, în contextul situației epidemiologice generate de virusul SARS-CoV-2 in Monitorul Oficial nr. 395/15.05.2020. Prin urmare, la momentul in care li s-a transmis salariatilor institutiei respectivul mesaj, nu exista nicio prevedere legala care sa impiedice reluarea activitatii companiei.

In data de 15.05.2020, C.N. „Loteria Romana” S.A. a luat act de dispozitiile Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 24 din 14.05.2020 si s-a conformat intocmai prevederilor acesteia. Drept urmare, in data de 15 mai a.c. directorul general al companiei a revenit cu un nou mesaj pentru salariati, prin care li s-a adus la cunostinta faptul ca, conform prevederilor
Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență privind aprobarea instituirii stării de alertă la nivel național și a măsurilor de prevenire și control a infecțiilor, în contextul situației epidemiologice generate de virusul SARS-CoV-2, publicata in Monitorul Oficial nr. 395/15.05.2020, redeschiderea agentiilor loto nu va mai avea loc la data comunicata in mesajul anterior, acestea ramanand inchise pe perioada interdictiei.

Referitor la afirmatia vadit tendentioasa privind „lansarea pe online”, dupa cum stiti, am facut
cunoscut printr-un comunicat de presa, transmis in cursul zilei de 06.04.2020, faptul ca Loteria
Romana colaboreaza cu Autoritatea pentru Digitalizarea Romaniei pentru implementarea, in cel mai scurt timp posibil, etapizat, a jocurilor loto online. Acest proiect se afla intr-un stadiu avansat urmand sa lansam in curand aceasta modalitate de participare la joc.”

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed