GABRIELA FIREA nu va mai fi primar!

0

Curtea de Apel Bucureşti a decis anularea tuturor hotărârilor de înfiinţare ale celor 22 de companii municipale. Această decizie va avea drept consecinţă un eşec al carierei de politician al primarului general, Gabriela Firea, consideră deputatul independent Remus Borza.

 

„Spuneam încă din aprilie că holdingul municipal e o mare ţeapă dată cetăţenilor municipiului Bucureşti, care vor plăti mai mult pe servicii mai proaste şi că în realitate aceste companii au fost create pentru a sifona câteva sute de milioane de euro anual din bugetul municipalităţii şi pentru a fideliza şi creşte o masă de votanţi vitală pentru obţinerea unui nou mandat de primar general. În urma acestei hotărâri a instanţei, Gabriela Firea rămâne şi fără bani, şi fără voturi. Deci şi fără şanse la un nou mandat câtă vreme nu a făcut nimic pentru Bucureşti în afară de a toca banii contribuabililor pe pomeni electorale”, scrie deputatul independent Remus Borza, pe blogul său.

Deputatul scria încă din 2 aprilie că înfiinţarea celor 22 de companii municipale trebuie verificată de Consiliul Concurenţei şi de organismul european din cadrul Comisiei, respectiv DG Competition, sub aspectul respectării şi conformării la legislaţia concurenţei şi arăta că doar fondul de salarii pentru cele 22 de companii municipale este de 372 de milioane de lei anual. Asta, în condiţiile în care fondul de salariu al Primăriei Municipiului Bucureşti, unde sunt vreo 2000 de angajaţi cu cei din din unităţile subordonate, se ridică la 377 de milioane de lei.

 

 

Articolul integral pe CAPITAL