În Romania se răspândește un nou VIRUS periculos

În Romania se răspândește un nou virus hepatic. Este vorba despre hepatita E, care apare din cauza igienei precare şi a cărnii de porc neprocesate termic. De la începutul anului, patru persoane s-au îmbolnăvit cu hepatita E. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, boala poate fi tratată cu succes în cazul majorităţii pacienţilor, dar este mai periculoasă pentru femeile însărcinate.

 

Adrian Streinu-Cercel, manager la Institutul Matei Balș: Este un virus cu transmitere prin circuit pe cale orală. Și pentru asta vreau să atrag atenția cum se folosesc grupurile sanitare. Dacă folosești mâna dreaptă pentru a te șterge, deschizi robinetul cu mâna stângă, altfel lași pe robinet ce ai luat de acolo. Acest virus așa se transmite.

 

Liliana Gheorghe, medic primar, gastroenterologie: Accesul la teste e limitat și mare atenție la consumul de carne de porc neprocesată termic, afumată, uscată, acesta este bazinul prin care se răspândește.

 

Ministerul Sănătăţii şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii au lansat un plan naţional pentru controlul hepatitelor virale în România. Ţara noastră îşi propune să eradicheze hepatita B şi hepatita C până în anul 2030.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed