Începe TESTAREA în masă. Astăzi vin primele 200.000 de kituri COVID-19 din Coreea

Miercuri sosesc în țară primele 200.000 de kituri COVID-19 din Coreea, iar în total, România plătește 30 de milioane de euro, „sub prețul pieței”.

 

Cel mai probabil, România încearcă să urmeze modelul Coreei de Sud, care a redus numărul de cazuri de infectare cu coronavirus, folosindu-se de testarea în masă.

 

Pentru achiziția celor 2 milioane de teste, atât Guvernul Coreei cât și al Chinei au fost căutate direct de Guvernul de la București, iar Unifarm a făcut tranzacția. Această tranzacție dă startul testării de masă în România, iar personalul medical va fi prioritar.

 

Un avion DHL, plecat din Seul va ateriza mâine dimineață pe Aeroportul Otopeni, în el fiind încărcată prima tranșă de 200.000 de teste moleculare pentru coronavirus.

 

„E doar prima parte a contractului cadru de 2 milioane de teste”, a spus Adrian Ionel, șeful Unifarm, pentru Libertatea.

 

Cât costă testul de coronavirus?

De asemenea, directorul a confirmat și prețul, între 7 și 8 euro pe test, direct către producătorul din Coreea, plus tot pe atât, către China, pentru extracția necesară testelor.

 

Astfel, în total, primele teste vor costa 15 euro pe persoana analizată,„”sub prețul pieței”, după cum susține o sursă din industria pharma.

 

„Dar apoi putem coborî, vom lua mai ieftin partea de la chinezi”, a spus Ionel.

 

Articolul integral pe LIBERTATEA

 

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed