Joe Biden a confundat-o pe Angela Merkel cu un lider politic mort

0

Președintele american, Joe Biden, a avut un nou moment de confuzie la un eveniment de campanie, când a confundat-o pe Angela Merkel cu fostul cancelar german Helmut Kohl, care a decedat în 2017.

Este a doua gafă de acest gen, în doar o săptămâna, după ce zilele trecute Biden l-a confundat pe Emmanuel Macron cu fostul președinte francez Francois Mitterrand, scrie Politico.

Vorbind miercuri la o strângere de fonduri la New York, liderul democrat și-a amintit de o discuție avută în 2021 cu liderii G7, despre asaltul asupra Capitoliului SUA din 6 ianuarie 2021.

Democratul, în vârstă de 81 de ani, le-a spus donatorilor că Helmut Kohl, care a murit în 2017, l-a întrebat cum ar reacționa dacă ar citi despre oameni care au luat cu asalt Parlamentul britanic și au ucis ofițeri pentru a împiedica alegerea unui prim-ministru.

Dar Kohl, care a condus Germania în calitate de cancelar din 1982 până în 1998, murise cu patru ani înainte. Angela Merkel a fost cea care a participat la evenimentul G7 din 2021 menționat de Biden.

În iunie, președintele american a confundat războiul din Ucraina cu cel din Irak, afirmând că președintele rus Vladimir Putin „pierde războiul din Irak”, mai scrie Politico.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.