MUGUR ISĂRESCU, o propunere INEDITĂ cu privire la TEZAURUL de la MOSCOVA

Despre Tezaurul evacuat la Moscova ar trebui să fie scrisă o carte simplă sau făcut un film pe care să-l trimitem la Viasat History fiind vorba despre istoria a 92 de tone de aur, a declarat joi guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, la Simpozionul „Cristian Popişteanu”, cu tema „Tezaurul BNR evacuat la Moscova – un bilanţ istoriografic şi un studiu de caz”.

„Cred că ar trebui să facem o carte simplă, cu fotografii clare, frumoase, sau un film pe care să-l ducem la Viasat History. Este istoria totuşi a 92 de tone de aur în monedă. Până în Primul Război Mondial funcţiona etalonul aur, nu lingouri, monede şi rezervele de aur se ţineau în monede. Deci în afară de valoarea aurului de 3 miliarde de euro mai este şi un miliard în valoare numismatică”, a declarat Mugur Isărescu, conform agerpres.ro.

 

Guvernatorul BNR a menţionat că ” Dosarul Moscova II a fost făcut aici, la Banca Naţională. Nu avem absolut niciun dubiu” iar acesta nu aduce elemente noi, doar completează informaţiile din Dosarul Moscova I.

 

Articolul integral pe ȘTIRI PE SURSE

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed