Preţurile petrolului au crescut miercuri la cele mai ridicate niveluri de la începutul lunii martie

Preţul petrolului Brent a urcat cu 1,6%, la 45,13 dolari pe baril. Cotaţia petrolului american West Texas Intermediate a avansat cu 1,1%, la 42,14 dolari pe baril.

Ambele contracte au crescut pe parcursul şedinţei de tranzacţionare cu peste 4%.

Stocurile de petrol din SUA au scăzut cu 7,4 milioane de bri, săptămâna trecută, potrivit datelor Administraţiei pentru Informaţii în Domeniul Energiei. Analiştii anticipau că stocurile de petrol vor scădea cu 3 milioane de barili.

Cotaţiile au fost susţinute şi de deprecierea dolarului, care face ca petrolul să fie mai ieftin pentru deţinătorii de alte valute.

Între factorii care au mai susţinut preţurile petrolului sunt progresul negocierilor dintre Casa Albă şşi democraţii din Congres pentru un nou program de ajutoare economice, creşterea comenzilor primite de fabricile americane şi revenirea la o creştere modestă a activităţilor de afaceri din zona euro, în luna iulie.

Investitorii continuă să fie însă îngrijoraţi de creşterea numărului  de cazuri de Covid-19. Numărul deceselor provocate de această boală a depăşit miercuri nivelul de 700.000, cele mai multe morţi având loc în SUA, Brazilia, India şi Mexic.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed