Procurorii lui Erdogan pun Charlie Hebdo sub acuzare. Reacție dură la caricatura cu președintele Turciei

Turcia a anunțat, miercuri, că va lua toate măsurile legale și diplomatice necesare pentru a răspunde la publicarea caricaturii cu Erdogan de către revista satirică Charlie Hebdo, anunță Reuters, care citează Secretariatul pentru Comunicare al guvernului Turciei.

Spitalele vor folosi teste rapide pentru depistarea COVID-19

„Lupta noastră cu aceste acțiuni rău intenționate, grosiere și jignitoare va continua cu hotărâre până la final”, au arătat oficialii guveramentali turci.

Charlie Hebdo a publicat pe pagina sa de Facebook coperta revistei, cu caricatura lui Erdogan, cu comentariul ”Oh, în privat e simpatic”.

Decizia editorilor de la celebra revistă din Franța vine după declarațiile președintelui Emmanuel Macron, care a dat asigurări că vor fi publicate în continuare caricaturi cu profetul Mahomed, în numele libertății de exprimare și al secularismului, foarte puternic în Republica Franceză.

Se scumpește curentul de la 1 noiembrie. Cât vom plăti în plus

În replică, Erdogan a cerut boicotarea de către musulmani a produselor franțuzești și a chemat la proteste împotriva lui Macron. Astfel de manifestații au fost organizate în Turcia, Iran, Palestina, Bangladeș, Macron fiind numit „Satana” și fiind incendiate fotografiile sale.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed