Antena Meniu Search
x

Laura Vicol, fosta avocată a Alinei Bica, prima pe lista PSD Dolj la Camera Deputaților. Ciolacu: Nu o cunosc

Laura Vicol, fosta avocată a fugarilor Alina Bica și Daniel Dragomir, deschide lista candidaților PSD la Camera Deputaților în județul Dolj. Marcel Ciolacu, liderul PSD, spune că nu o cunoaște pe Laura Vicol, acuzată de DNA de mai multe infracțiuni, dar achitată, dar că nu a auzit să fie „nici coruptă, nici neprofesionistă”.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 19.10.2020, 16:56

Laura Vicol, fotografie tip selfie postată pe Facebook
Laura Vicol, prima pe lista PSD Dolj la Camera Deputaților - Facebook Laura Vicol
  • Laura Vicol a reprezentat-o în instanţă, în două dosare, pe Alina Bica, fosta şefă a DIICOT
  • Laura Vicol a fost avocata fraţilor Ion şi Vasile Balint, cunoscuţi ca Nuţu şi Sile Cămătaru

Într-un județ prin tradiție „psd-ist”, Laura Vicol are aproape garantat mandatul de parlamentar, însă Marcel Ciolacu spune că propunerea va fi analizată în Consiliul Politic Național.

Am luat act (de faptul că PSD Dolj o propune pe Laura Vicol pe lista pentru alegerile parlamentare - n.r.), nu o cunosc pe doamna Laura Vicol, nu am auzit să fie nici coruptă, nici neprofesionistă. Am înţeles că sunt probleme că a avut anumiţi clienţi ca şi avocat. Acum, dacă dumneavoastră luaţi un interviu unui criminal înseamnă că nu mai aveţi dreptul să aveţi o viţă politică? O să analizăm această propunere împreună cu colegii în cadrul Consiliului Politic Naţional, dar din punct de vedere al criteriilor principale, de profesionalism în primul rând, de faptul că nu are niciun dosar penal, nu este implicată în nicio anchetă penală, nu cred că este o problemă. Sunt sigur că mâine o să vă spunem decizia partidului”, a spus Ciolacu.

Laura Vicol, relații cu oameni controversați

Laura Vicol a reprezentat-o în instanţă, în două dosare, pe Alina Bica, fosta şefă a DIICOT. În trecut, Laura Vicol a fost avocata fraţilor Ion şi Vasile Balint, cunoscuţi ca Nuţu şi Sile Cămătaru, şi a fost căsătorită cu Mihai Vicol, om de afaceri condamnat la închisoare pentru fraude din bugetul Comunităţii Europene. 

În 2017, Laura Vicol s-a căsătorit cu un afacerist controversat, Vladimir Ciorbă, care este inculpat în dosarul cumnatului lui Victor Ponta.

Mirii au fost cununați de soții Daniel și Marinela Dragomir, ambii certați pentru fapte de corupție în dosarul Black Cube. Daniel Dragomir, care a părăsit Serviciul Român de Informaţii în anul 2013, a fost acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la transfer neautorizat de date informatice, instigare la operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice, instigare la fals informatic, în formă continuată şi instigare la violarea secretului corespondenţei.

În 2018, avocata Laura Vicol a fost achitată definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie într-un dosar în care a fost trimisă în judecată de DNA pentru favorizarea făptuitorului, complicitate la exercitare fără drept a unei profesii sau activităţi, fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În acelaşi dosar a fost trimis în judecată şi Niculae Learciu, acuzat de exercitare fără drept a unei profesii sau activităţi şi uz de fals, în formă continuată. Potrivit DNA, Laura Cătălina Vicol, deşi cunoştea că Niculae Learciu nu deţine calitatea de avocat, l-a ajutat să exercite fără drept această profesie, prin aceea că i-a pus la dispoziţie împuterniciri avocaţiale care i-au permis să îndeplinească unele sarcini şi activităţi specifice acestei profesii, şi anume să participe, fără drept, la acte de urmărire penală în dosare aflate în instrumentarea DIICOT sau DNA.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Alegeri parlamentare 2020 » Laura Vicol, fosta avocată a Alinei Bica, prima pe lista PSD Dolj la Camera Deputaților. Ciolacu: Nu o cunosc