Antena Meniu Search
x

Liviu Dragnea, inculpat oficial în dosarul Tel Drum

Fostul lider social democrat Liviu Dragnea este oficial inculpat în dosarul Tel Drum. Condamnat deja de mai bine de un an într-un alt, dosar el a fost dus în faţa procurorilor DNA pentru a i se prezenta noile acuzaţii. De numele fostului preşedinte al PSD se leagă de astăzi şi acuzaţii de deturnare de fonduri şi abuz în serviciu.

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 26.06.2020, 20:40

Vezi și
  • Liviu Dragnea este acuzat, printre altele, de abuz în serviciu.
  • Liviu Dragnea este bănuit că ar fi acordat un interviu fără aprobarea Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Departe de camerele de filmat, dincolo de porţile închise, Liviu Dragnea intră în sediul DNA - îmbrăcat la costum, cu masca pe faţă, cu cătuşe la mâini şi flancat de poliţişti. 

Duba de la penitenciar a ajuns înainte de ora 10 la DNA și asta înseamnă că aproape 30 de minute fostul lider al PSD a rămas în dubă până când a stat față în față cu procurorii.

După doi ani şi jumătate de când a fost pus sub acuzare în dosarul fraudării Tel Drum, fostul preşedinte PSD a devenit inculpat. Procurorii anticorupţie l-au chemat să îi comunice oficial calitatea. 

Flavia Teodosiu, avocata lui Liviu Dragnea: Cu ce gânduri a venit Liviu Dragnea? Asta chiar nu știu pentru că nu am vorbit cu el de dimineață.

Protestatarii au fost cei care l-au aşteptat pe Dragnea în faţa sediului DNA. 

Câteva minute mai târziu, porţile s-au închis. Întâlnirea cu procurorii a durat aproximativ o oră. După ora 11, duba penitenciarului a părasit curtea DNA. La fel ca la sosire, Dragnea a făcut doar câţiva paşi până când a ieşit din raza camerelor de filmat. 

Flavia Teodosiu, avocata lui Liviu Dragnea: De ce a durat atât? Pentru că sunt foarte multe hârtii de citit. Domnul Dragnea a reacționat ca un om care citește o hârtie pe care trebuie să o citească. Nu a dat nicio declarație deocamdată, absolut nicio declarație.

Ancheta în dosarul Tel Drum a început în 2016. Compania a fost privatizată în 2000, când Liviu Dragnea era şeful Consiliului Judeţean Teleorman. Atunci, spun anchetatorii, fostul lider PSD ar fi început să controleze societatea prin intermediari. 

Zeci de milioane de euro ar fi înghiţit compania, bani de la bugetul de stat şi de la Uniunea Europeană, prin licitaţiile la care a participat. Despre toate acestea, Liviu Dragnea a vorbit într-un interviu pe care l-a dat fără acordul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. 

Acum, este control la Penitenciarul Rahova, iar potrivit unor surse, Dragnea şi-a pierdut dreptul de a mai lucra şi de a mai primi recompense.

Întrevederea cu procurorii, fixată la ora 10, este prima după ce a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare în dosarul DGASPC, al angajărior fictive. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Liviu Dragnea, inculpat oficial în dosarul Tel Drum