Antena Meniu Search
x

Doi poliţişti şi un jandarm, salvați de un elev dintr-o mașină în flăcări

Doi poliţişti şi un jandarm au fost salvaţi în ultima secundă de la moarte, în Câmpulung Muscel. Maşina de serviciu în care patrulau a fost lovită de un autoturism şi a luat foc. Norocul lor a fost un tânăr curajos care se pregăteşte, la rândul lui, să devină poliţist. I-a scos pe cei trei din maşina care ardea ca o torţă.

de Redactia Observator

la 01.10.2020, 21:06

Vezi și
  • Mașina în care se aflau polițiștii și jandarmul a fost lovită de un autoturism condus de o șoferiță.

Primii oameni care au ajuns la locul accidentului se uită îngroziţi la maşina învăluită în flăcări de câţiva metri şi se întreabă dacă mai e cineva înăuntru. 

În autospeciala de poliţie erau doi agenţi de la secţia Valea Mare Pravăț şi un jandarm. La ieşirea din Câmpulung, o tânără de 18 ani care avea de două luni permis, a ieşit de pe un drum lateral, fără să acorde prioritate, şi a intrat în plin în ei. 

Autospeciala s-a aprins în momentul impactului, iar flăcările au cuprins şi cealaltă maşină. Şoferiţa şi doi adolescenţi care erau cu ea în autoturism au reuşit să iasă singuri. Echipajul însă a rămas prins din capcana de foc. 

Andrei Claus Vegheş, salvator: În timp ce mă îndreptam către Câmpulung, am văzut autospeciala poliţiei ce venea către Bughea. Am trecut la un moment dat de ea, iar un coleg din spate, un prieten de-al meu, a văzut cum s-a aprins dintr-o dată în spate. M-am uitat şi eu în spate, n-am stat pe gânduri, am întors maşina şi am venit aici.

Salvatorul este elev la Şcoala de Poliţie. A încercat mai întâi să stingă flăcările cu extinctorul, dar nu a reuşit. 

Andrei Claus Vegheş, salvator: Am hotărât să iau oamenii din maşină. Cei doi poliţişti din faţă nu păreau a fi în stare prea bună, maşina fiind în flăcări. Nu păreau a fi conştienţi, însă jandarmul din spate era în regulă. L-am scos din maşină. Am dus poliţiştii într-o zonă sigură, cât mai departe de maşină. 

Au fost șase victime, toate conştiente, care au fost transportate ulterior la UPU Piteşti. 

Tânărul curajos a reuşit astfel să evite o tragedie cum a fost cea din vară, când doi poliţişti au murit carbonizaţi după ce au intrat cu maşina într-un copac pe un drum din Brăila. Atunci, colegii lor au ajuns prea târziu şi n-au mai putut face nimic pentru ei. 

Nici acum nu se ştiu cauzele accidentului din Brăila, cu atât mai mult cu cât drumul era drept, iar autospeciala era nouă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Doi poliţişti şi un jandarm, salvați de un elev dintr-o mașină în flăcări