Antena Meniu Search
x

Doi bărbați din Texas au murit după ce mașina lor Tesla, pe pilot automat, a lovit un copac și a fost cuprinsă de flăcări

Doi bărbați au murit într-un accident rutier cu o mașină Tesla, despre care poliţia spune că era pe pilot automat. Autovehicului s-a izbit într-un copac, fiind cuprins de flăcări, iar cei doi pasageri au murit carbonizați.

de Redactia Observator

la 19.04.2021, 10:25

Mașina Tesla, distrusă în urma accidentului de pe o șosea din statul american Texas
Mașina Tesla, distrusă în urma accidentului de pe o șosea din statul american Texas - ABC13
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Accident grav în Texas. Doi bărbați au murit după ce mașina lor Tesla a ieşit de pe şosea, a intrat într-un copac şi apoi a luat foc. Poliția crede că autovehiculul era pe pilot automat, scrie The Guardian. „Nu se afla nimeni pe locul șoferului”, au declarat oamenii legii sosiți la fața locului. 

După stingerea incendiului, echipajele de salvare sosite la locul incidentului au găsit o victimă pe locul din dreapta, în față, iar celălaltă, pe bancheta din spate. 

Accidentul a avut loc pe fondul unui control crescut asupra sistemului de conducere semiautomat al Tesla în urma unor accidente recente și pe măsură ce se pregătește să lanseze software-ul actualizat „de conducere completă” către mai mulți clienți.

Agenția americană de siguranță auto a declarat în martie că a deschis 27 de investigații cu privire la accidentele în care au fost implicate mașini Tesla. Cel puțin trei dintre acestea s-au produs recent.

Directorul executiv al Tesla, Elon Musk, a declarat în ianuarie că este „extrem de încrezător că mașina se va putea conduce singură, în siguranță”.

Însă, compania Tesla a subliniat că funcţia de pilot automat de pe maşinile sale reduce din sarcinile şoferului, dar ar trebui să fie folosită doar cu un şofer cu mâinile pe volan, pregătit să preia controlul oricând este nevoie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Doi bărbați din Texas au murit după ce mașina lor Tesla, pe pilot automat, a lovit un copac și a fost cuprinsă de flăcări