Antena Meniu Search
x

Galerie foto Paradă militară uriașă în Coreea de Nord. Armata a prezentat "cea mai puternică armă din lume", sub ochii liderului suprem

Armata din Coreea de Nord a organizat o parada gigantică în capitala țării, Phenian, pentru a prezenta o nouă rachetă balistică ce poate fi lansată de pe submarin. La evenimentul grandios a participat si Kim Jong-un.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 16.01.2021, 18:08

  • Kim Jong-un a scos din nou armata la defilare

Liderul suprem al Coreei de Nord a putut fi observat zâmbind în timpul paradei la care au participat numeroși soldați, precum și spectatori. Măsurile de protecție împotriva coronavirusului au fost ca și inexistente, pentru că nimeni nu a purtat mască de protecție.

După defilarea cu echipamente militare clasice, printre care tancuri și lansatoare de rachete, a fost prezentată "bijuteria" armatei, ceea ce analiștii consideră a fi o rachetă balistică cu lansare submarină - "cea mai puternică armă din lume", după cum a caracterizat-o presa de stat din Coreea de Nord.

Phenianul se află sub sancțiuni internaționale pentru programele sale de arme nucleare și rachete balistice.

Un singur caz COVID recunoscut oficial în Coreea de Nord

Coreea de Nord a fost una dintre primele ţări care şi-au închis frontiera după apariţia noului coronavirus la Wuhan, în China. Turismul a fost oprit, iar în vară oraşul Kaesong a fost închis, în urma unor informaţii potrivit cărora un trasfug ar fi adus SARS-CoV-2 în oraş.

Potrivit unor experţi, Phenianul impune măsuri draconice recunoscând astfel importanţa prevenirii pandemiei, care a îngenunchiat sisteme de sănătate incomparabile cu cel nord-coreean.

Kim Jong Un ar fi dat ordin să fie executate două persoane din cauza unor infracţiuni legate de Covid-19, inclusiv un oficial din cadrul Vămii, care nu a aplicat reglementările în lupta împotriva pandemiei cu privire la importurile de bunuri din China.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Paradă militară uriașă în Coreea de Nord. Armata a prezentat "cea mai puternică armă din lume", sub ochii liderului suprem