Antena Meniu Search
x

Video Prințul Harry și Meghan Markle se despart definitiv de familia regală britanică

Prințul Harry și soția sa Meghan au făcut pasul final de despărţire de familia regală britanică, spunându-i reginei Elisabeta că nu se vor întoarce ca membri ai monarhiei, a anunţat vineri Palatul Buckingham.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 01.03.2021, 21:12

Vezi și

Harry și Meghan, despărţire finală de familia regală britanică

Harry și Meghan au trimis valuri de șoc prin monarhie în ianuarie 2020, anunțând brusc că se despart de familie și încep un nou viitor peste Atlantic, într-una dintre cele mai neaşteptate renunţări la familia regală din ultimele decenii.

Această despărțire a fost formalizată acum, după discuțiile cu regina Elisabeta, în vârstă de 94 de ani. Concluzia finală, Harry și Meghan își vor pierde patronatele regale, acestea urmând să fie preluate de alţi membri ai familiei.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Ducele și ducesa de Sussex au confirmat Majestății Sale, Regina, că nu se vor întoarce ca membri activi ai Familiei Regale. În timp ce toți sunt întristați de decizia lor, ducele și ducesa rămân membri mult iubiţi ai familiei regle", informează Palatul, citat de Reuters.

Independenţă financiară şi rol progresiv

Când și-au anunțat intenția de a-și asuma un "nou rol progresiv", departe de intruziunea sufocantă în mass-media în 2020, Harry și Meghan au spus că vor să devină independenți din punct de vedere financiar, dar, de asemenea, să-și onoreze îndatoririle față de regină și patronatele lor oficiale de caritate și organizații.

Acele patronaje au dispărut acum. Regina Elisabeta, al cărei soț în vârstă de 99 de ani, prințul Philip, se află în prezent în spital din Londra, a luat o atitudine fermă.

"Regina a scris prin confirmarea faptului că, îndepărtându-se de activitatea familiei regale, nu este posibil să continuăm cu responsabilitățile și îndatoririle care decurg dintr-o viață de serviciu public", a spus Palatul.

Perechea își va pierde asociațiile cu The Royal Marines, RAF Honington, Royal Navy Small Ships and Diving, precum și cu Queen’s Commonwealth Trust, Rugby Football Union, Rugby Football League și Royal National Theatre.

Prin intermediul unui purtător de cuvânt, Harry și Meghan au spus că au rămas dedicați serviciului public.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Prințul Harry și Meghan Markle se despart definitiv de familia regală britanică