Antena Meniu Search
x

Liviu Dragnea rămâne după gratii. Judecătorii de la Înalta Curte i-au respins cererea de revizuire a condamnării

Update: Liviu Dragnea rămâne după gratii, după ce judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi justiţie i-au respins cererea de revizuire a condamnării la trei ani şi şase luni.

de Monica Palade

la 12.01.2021, 17:23

Liviu Dragnea, încă o încercare de a ieşi din închisoare. A cerut revizuirea condamnării - Hepta/Mediafax
  • Liviu Dragnea rămâne după gratii
  • Liviu Dragnea, cerere de revizuire a condamnării
  • Când ar putea ieşi de drept din închisoare fostul lider PSD

Cererea pe care Liviu Dragnea a făcut-o a fost respinsă cu majoritate de voturi ca fiind inadmisibilă.

Totodată, fostul lider PSD este obligat să plătească chetuielile judiciare către stat. 

Avocatul fostului preşedinte al Camerei Deputaţilor poate face apel în termen de 10 minute de la comunicarea copiei minutei. 

Liviu Dragnea, cerere de revizuire a condamnării

Ştire iniţială: Liviu Dragnea mai face o încercare de a ieşi din închisoare. Fostul lider PSD a cerut revizuirea condamnării de trei ani şi şase luni şi suspendarea executării pedepsei.

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au rămas în pronunţare. Fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor nu a fost prezent în sală, el fiind audiat prin videoconferinţă.

„La termenul de astăzi ne-am judecat într-o revizuire pe care a formulat-o domnul Dragnea, în speranţa – sigur – că se va admite în principiu. Suntem în prima etapă, conform dispoziţiilor Codului de procedură penală este etapa admisibilităţii în principiu. Am susţinut toate aspectele legale care susţin această cerere de revizuire şi aşteptăm acum să se pronunţe instanţa. Am solicitat să fie suspendată executarea în măsura în care instanţa va decide admisibilitatea în principiu.

Domnul Dragnea a spus foarte clar că, din punctul dânsului de vedere, (…) este în arest în baza unei decizii penale (aceea de la fond) pronunţată de un complet care aşa cum am văzut nu a fost legal constituit şi apreciază că i se încalcă în continuare drepturile”, a declarat avocata Flavia Teodosiu la finalul procesului.

Când ar putea ieşi de drept Liviu Dragnea din închisoare

Liviu Dragnea a fost condamant în luna mai 2019. De atunci a ispăşit peste 500 de zile de închisore. Fostul lider PSD mai are de executat 300 de zile pentru a ajunge la fracţia de 2/3 cât prevede legea şi pentru a intra automat în Comisia de liberare condiţionată. Asta înseamnă că Dragnea ar putea fi liber în toamna acestui an. Ar putea ieşi însă mai repede din închisoare şi pentru că a muncit în detenţie aproape un an, ceea ce înseamnă o zi câştigată la patru zile de muncă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » Liviu Dragnea rămâne după gratii. Judecătorii de la Înalta Curte i-au respins cererea de revizuire a condamnării