Antena Meniu Search
x

Vaccinul pentru coronavirus ar putea fi gata „într-un an” - Agenția Europeană pentru Medicamente

Testele pentru un posibil vaccin pentru COVID-19 sunt în stadiu avansat. Dar Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) atrage atenția că s-ar putea să nu avem niciun vaccin pentru cel puțin încă un an, și asta într-un „scenariu optimist”.

de Redactia Observator

la 14.05.2020, 14:44

Vaccinul pentru coronavirus ar putea fi gata „într-un an”
Vaccinul pentru coronavirus ar putea fi gata „într-un an” - Pixabay
  • Țările europene au pus la bătaie miliarde de euro pentru dezvoltarea unui vaccin
  • Vaccinul e văzut ca cea mai bună soluție pentru stoparea pandemiei

EMA a anunțat joi că aprobarea unui vaccin în următorul an este o abordare optimistă în contextul actualei pandemii de coronavirus. 

Dacă totul merge conform planului vom putea avea câteva vaccinuri gata pentru aprobare într-un an, deci la începutul lui 2021”, a declarat Marco Cavaleri, șeful divizie de vaccinare din cadrul EMA. 

Autoritățile de sănătate publică de pe tot globul au accelerat cercetările pentru a descoperi un vaccin anti-COVID-19, privit de experți ca fiind cea mai bună metodă pentru a pune capăt pandemiei devastatoare. 

Totuși, Cavaleri a spus că vor putea exista întârzieri pe parcurs. „Acestea sunt doar predicții bazate pe ceea ce vedem. Dar din nou trebuie să spun că acesta este cel mai bun scenariu, știm că nu toate vaccinurile care vor fi dezvoltate vor ajunge în faza de autorizare și vor dispărea”, a mai spus Cavaleri, conform Deutsche Welle.

Țările europene au pus la bătaie miliarde de euro pentru dezvoltarea unui vaccin, Germania oferind până la 750 de milioane de euro pentru cercetare, dezvoltare și distribuție. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Sanatate » Vaccinul pentru coronavirus ar putea fi gata „într-un an” - Agenția Europeană pentru Medicamente