Antena Meniu Search
x

Update Turneul de la Roland Garros a fost amânat oficial. Organizatorii au anunţat noul program de la Openul Francez

Surse din rândul oraganitaorilor Turneului de la Roland Garros au declarat pentru publicaţia L'Equipe că Openul Francez, al doilea Grand Slam al anului, va fi amânat o săptămână.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 08.04.2021, 12:38

Turneul de la Roland Garros a fost amânat. L'Equipe a publicat noul program de la Openul Francez - shutterstock.com

Actualizare 12:35 - Meciurile de pe tabloul principal al turneului de la Roland Garros se vor desfăşura între 30 mai şi 13 iunie, o săptămână mai târziu decât era prevăzut, au anunţat organizatorii. Calificările vor avea loc între 24 şi 28 mai.

Obiectivul, "pentru această ediţie 2021 a Roland-Garros, este de a maximiza şansele ca turneul să se poată desfăşura în faţa celui mai mare număr posibil de spectatori, atât pentru jucători, cât şi pentru întreaga comunitate de pasionaţi de tenis, garantând în acelaşi timp securitatea sanitară a tuturor", a explicat Federaţia Franceză de Tenis (FFT), organizatoarea evenimentului.

"Având în vedere acest dublu obiectiv, fiecare săptămână se poate dovedi a fi de nepreţuit", a mai precizat FFT.

Informaţia privind amânarea turneului fusese dezvăluită anterior de publicaţia L'Equipe.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Decizia, care vine după ce Franța a intrat în lockdown din cauza pandemiei de coronavirus, organizatorii temându-se că nu vor avea timpul necesar la dispoziție pentru a pune toate lucrurile la punct, ar urma să oficializată în scurt timp de Federația de Tenis din Franța.

Roxana Mărăcineanu, ministrul francez al sportului: "Este posibil ca Openul Francez sa fie amânat pentru al doilea an"

În urmă cu câteva zile, ministrul francez al sportului, Roxana Mărăcineanu, declara că este posibil ca Turneul de la Roland Garros să fie amânat pentru al doilea an, pe fondul crizei provocate de COVID-19.

"Suntem în discuție cu ei (Federația Franceză de Tenis, care organizează evenimentul) pentru a vedea dacă ar trebui să schimbăm data pentru a coincide cu o posibilă reluare a tuturor sporturilor și a evenimentelor majore. Astăzi, deși sportul de nivel înalt a fost păstrat, încercăm să limităm riscurile de răspândire a virusului în sporturile profesionale", a spus Roxana Mărăcineanu la radio France Info, citat de Reuters.

Președintele Emmanuel Macron a declarat miercuri că se așteaptă să redeschidă țara la mijlocul lunii mai. Directorul general al Federației Franceze de Tenis, Gilles Moreton, a declarat la începutul acestei săptămâni că nu-și poate imagina anularea turneului de Grand Slam.

Anul trecut, Openul Francez a fost amânat din mai până în septembrie, din cauza pandemiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Sport » Turneul de la Roland Garros a fost amânat oficial. Organizatorii au anunţat noul program de la Openul Francez