Betano Sport

Casele de pariuri au cotele pentru Wimbledon: Cine sunt favoriții și ce cote au româncele?

Vineri a avut loc stabilirea celor două tablouri principale de concurs pentru probele de simplu masculin și feminin de la Wimbledon, unde din 3 iulie timp de două săptămâni vom asista la „Campionatul Mondial” de tenis pe iarbă. Betano s-a mișcat repede și oferă deja cotele pentru tablourile la masculin și feminin, ceea ce indică și favoriții principali de la Wimbledon.

Top 3 favoriți la masculin

Novak Djokovic – cota 1.65 la câștigarea turneului de la Wimbledon

Cu 23 de titluri majore obținute în carieră, dintre care șapte la Wimbledon, Novak Djokovic vine la All England Tennis cu gândul la Marele Șlem și este principalul favorit. Marele Șlem înseamnă câștigarea tuturor celor patru titlu de Grand Slam, în același an. Sârbul a triumfat deja la Australian Open și Roland Garros, urmărind un obiectiv pe care l-a ratat de puțin în urmă cu doi ani, când pierdea dramatic finala de la US Open. Ajuns pe locul doi mondial după ce n-a disputat decât un meci demonstrativ pe iarbă între Roland Garros și Wimbledon, Djokovic este favorit la câștigarea titlului în oferta Betano.

Carlos Alcaraz – cota 3.75 la câștigarea turneului de la Wimbledon.

Carlos Alcaraz este numărul 1 mondial și cap de serie numărul 1 la Wimbledon, dar doar al doilea favorit în opinia specialiștilor. Spaniolul are 80 de puncte în clasamentul ATP în fața lui Novak Djokovic, grație titlului obținut recent pe iarba de la Queen’s. Alcaraz are 5 victorii și nici o înfrângere pe iarbă în acest sezon, pierzând un singur set în drumul spre titlul obținut la Londra. Doar două prezențe a adunat Alcaraz la Wimbledon, oprindu-se în turul 2 în 2021 și în optimi anul trecut. De atunci, spaniolul și-a trecut în cont primul titlu major din carieră la US Open și a ajuns până în semifinale la Roland Garros.

Daniil Medvedev – cota 18.00 la câștigarea turneului de la Wimbledon.

Rusul Daniil Medvedev va juca pentru a cincea oară în carieră la Wimbledon, unde n-a depășit până acum faza optimilor de finală. El este al treilea favorit la câștigarea trofeului, dar la mare distanță de Djokovic și Alcaraz, cu o cotă de 18.00! După ce a câștigat titlul de la US Open în 2021 și a fost numărul unu mondial în 2022, Medvedev a trecut printr-o accidentare care l-a scos din mână. În 2023 a fost eliminat în turul 3 la Australian Open și în primul tur la Roland Garros. Recordul lui Medvedev pe iarbă în acest an este 2-2.

Top 3 favorite la feminin

Iga Swiatek – cota 4.50 la câștigarea turneului de la Wimbledon.

Lidera mondială Iga Swiatek are patru titluri majore obținute în carieră, dar la Wimbledon a rămas datoare fanilor săi. Cel mai bun rezultat a fost obținut în 2021, optimi de finală. Swiatek are 3-0 record pe iarbă în acest an, dar s-a retras din motive medicale înaintea semifinalei pe care trebuia să o dispute la Bad Homburg. Ea este favorita principală pe tabolul feminin de la Wimbledon, iar cine va paria pe ea își poate multiplica miza de aproape cinci ori.

Aryna Sabalenka – cota 5.00 la câștigarea turneului de la Wimbledon.

Aryna Sabalenka este a doua favorită, foarte aproape ca șanse față de Swaitek. Cota sa este de 5.00. Sabalenka a ajuns până în semifinalele Wimbledon la ediția din 2021 și se anunță una dintre jucătoarele care pot câștiga turneul din acest an. Campioană în debutul sezonului la Australian Open, Sabalenka are 1-1 record pe iarbă, evoluând doar în turneul de la Berlin.

Elena Rybakina – cota 5.50 la câștigarea turneului de la Wimbledon.

Surpriza ediției precedente s-a numit Elena Rybakina, tânara jucătore din Kazahstan reușind să câștige titlul după o finală cu Ons Jabeur în care a revenit de la set pierdut. Finalistă la Australian Open în acest an, Rybakina a fost apoi eliminată în turul 3 la Roland Garros. Pe iarbă n-a disputat decât două meciuri (1-1) în turneul de la Berlin. Rybakina se află pe a doua jumătate a tabloului și s-ar putea duela cu Sabalenka în semifinale. Ea este a treia favorită cu o cotă de 5.50, foarte similară cu Swiatek și Sabalenka.

Patru jucătoare din România la start

Irina Begu, Sorana Cîrstea, Ana Bogdan și Jaqueline Cristian vor reprezenta România la ediția din acest an a turneului de la Wimbledon. Dintre acestea, Begu face figură de favorită 29, iar în ultimii doi ani a ajuns până în turul 3.

Niciuna dintre cele patru reprezentante ale României calificate direct pe tabloul principal n-a depășit faza turului 3 la Wimbledon.

Ana Bogdan a jucat cel mai mult pe iarbă în actualul sezon, având 5-2 record pe această suprafață. La polul opus o regăsim pe Irina Begu, fără niciun meci pe iarbă după eliminarea suferită la Roland Garros.

Cotele acestora pentru câștigarea trofeului în oferta Betano:

Sorana Cîrstea – cota 300.00

Ana Bogdan – cota 300.00

Irina Begu – cota 400.00

Jaqueline Cristian – cota 750.00



Casele de pariuri au cotele pentru Wimbledon: Cine sunt favoriții și ce cote au româncele?