Copa America

Incepe Copa America. Toti ochii pe primul meci al Braziliei

Sursă foto: https://twitter.com/EPLBible_/

Cea mai asteptata competitie la nivel de nationala din America de Sud debuteaza in noaptea de vineri spre sambata cu partida dintre tara organizatoare Brazilia si Bolivia.

Brazilia n-a mai castigat de 12 ani Copa America si suporterii asteapta revansa din partea favoritilor dupa dezamagirile traite la ultimele doua editii ale Cupei Mondiala.

Marele absent de la Copa America este Neymar, jucator care s-a accidentat la inceputul acestei luni chiar intr-un meci de pregatire pentru competitia gazduita de Brazilia pe infrastructura Cupei Mondiale din 2014.

Vedeti aici cotele oferite de BAUMBET pentru Brazilia - Bolivia

Chiar si asa, Brazilia ramane una dintre marile favorite avand in componenta jucatori precum Firmino, Coutinho sau tinerele talente Neres, Paqueta sau Gabriel Jesus.

Partida inaugurala contra Boliviei se va disputa pe Estadio do Morumbi din Sao Paolo, o arena cu o capacitated de 67.000 de locuri.

Din Grupa A mai fac parte Venezuela si Peru, iar pe hartie Brazilia ar trebui sa defileze.

Chiar daca la Cupa Mondiala a suferit doua mari dezamagiri cand a organizat turneul, in 1950 invinsa de Uruguay in finala si in 2014 umilita de Germania in semifinale, Brazilia a castigat de fiecare data Copa America atunci cand a organizat turneul (1919, 1922, 1949 si cel mai recent in 1989).

Brazilia a aratat o forta de invidiat la ultimul amical dinaintea competitie, invingand Honduras cu 7-0, ajungand la noua victorii in ultimele zece meciuri, fara gol primit dupa eliminarea suferita in sferturi la Cupa Mondiala din urma cu un an.

Despre Bolivia ne amintim ca a participat ultima oara la Cupa Mondiala in 1994 si ca este o echipa care, coborata cu picioarele pe pamant dupa inaltimea amentitoare a propriei capitale, devine o formatie modesta. O arata si statistica, Bolivia fiind cea mai slaba echipa din CONMEBOL la aceasta ora. Nu mai putin de 60 de locuri separa cele doua adversare in clasamentul FIFA

Campioana in 1963 si culmea nu pe teren propriu, Bolivia a smuls un 0-0 Braziliei in octombrie 2017, insa a pierdut ultimele trei meciuri disputate inainte de Copa America fara sa fi marcat macar un gol.

Meciul de sambata va fi al 30-lea intre Brazilia si Bolivia, raportul victoriilor fiind covarsitor in favoarea brazilienilor, 20 la 5. Brazilia a invins Bolivia cu 5-0 la ultima intalnire pe teren propriu.

Programul complet al Copei America 2019

Echipele probabile

Brazilia: Alisson; Alves, Marquinhos, Silva, Luis; Arthur, Fernandinho; Richarlison, Coutinho, Neres; Jesus. Antrenor: Tite.

Bolivia: Lampe; D Bejarano, Haquin, Jusino, M Bejarano; Castro, Galindo; Saavedra, Justiniano, Chumacero; Martins. Selectioner: Eduardo Villegas.



Incepe Copa America. Toti ochii pe primul meci al Braziliei