Fotbal European

Oficial: Lionel Messi a obtinut Balonul de Aur! Argentinianul intra in istorie

Sursă foto: https://twitter.com/FCBarcelona/

A 64-a editie a Balonului de Aur a avut loc, luni seara, la Paris, unde Lionel Messi a primit pentru a sasea oara in cariera prestigiosul trofeu oferit de revista France Football.

Lionel Messi a mai cucerit Balonul de Aur in 2009, 2010, 2011, 2012 si 2015. Argentinianul a mai fost de sase ori pe podium, in cinci ocazii pe pozitia a doua.

Messi (686 puncte) i-a devansat pe olandezul Virgil Van Dijck (679 puncte) si pe Cristiano Ronaldo (476). De altfel, portughezul nici nu s-a mai deranjat sa mearga la ceremonia de la Paris.

Cifrele lui Lionel Messi in 2019:

54 goluri
23 pase
golgeterul Ligii Campionilor
golgeterul campionatului Spaniei si cel mai bun pasator
titlul in Spania cu Barcelona
Supercupa Spaniei cu Barcelona
Gheata de Aur
Trofeul Pichichi
Cel mai bun jucator din La Liga
Cel mai bun atacant in viziunea UEFA
Cel mai bun jucator in viziunea FIFA.

Trofeul Lev Yasin, acordat celui mai bun portar din lume, a fost acordat brazilianului Alisson Becker, castigatorul Ligii Campionilor in acest an cu Liverpool si al Copei America alaturi de nationala Braziliei. Acesta a primit trofeul din mainile lui Robert Lewandowski, cel mai bun marcator al actualului sezon de Liga Campionilor.

Legendarul portar rus care a scris istorie pentru Dynamo Moscova si selectionata Uniunii Sovietice, a fost singurul portar care a obtinut Balonul de Aur. S-a intamplat in 1963. Yasin devenise campion olimpic in 1956 cu selectionata sovietica, iar in 1960 castigase primul titlul european.

Olandezul Matthijs De Ligt de la Juventus Torino a primit Trofeul Kopa decernat celui mai bun tanar jucator din lume. Numele castigatorului la aceasta categorie a fost anuntat de francezul Kylian Mbappe, castigatorul din 2018.

Balonul de Aur la feminin a fost obtinut de Megan Rapinoe, o jucatoare de 34 ani din Statele Unite, cu 160 de meciuri si 50 de goluri pentru nationala americana. Aceasta nu a putut ajunge la ceremonia de la Paris si a transmis un mesaj inregistrat insotit de un scurt film cu interviuri care i-au adus familia in prim plan. Lucy Bronze (Anglia) si Alex Morgan (SUA) au completat podiumului Balonului de Aur la feminin.



Oficial: Lionel Messi a obtinut Balonul de Aur! Argentinianul intra in istorie