Liga 1

Propunerea FRF pentru Liga 1: 16 echipe si pastrareaza sistemului playoff/playout cu modificari importante la retrogradare

Comitetul Executiv programat pentru ziua de luni la Casa Fotbalului va avea pe ordinea de zi si propunerea de modificare a sistemului competitional pentru Liga 1.

Federatia doreste cresterea numarului de participante in prima liga la 16 echipe si pastrarea sistemului de playoff/playout dupa disputarea celor 30 de etape din sistemul regular.

Primele sase clasate la finalul sezonului regular ar urma sa joace in playoff, la fel cum s-a intamplat si pana acum, in sistem tur-retur.

In playout sistemul ar urma sa fie modificat, astfel incat sa se dispute cate un singur meci fiecare cu fiecare prin tragere la sorti pentru stabilirea terenului propriu.

Astfel, cinci dintre echipe ar beneficia de un meci in plus acasa.

Ocupantele ultimelor doua locuri ar retrograda direct in Liga 2, iar ocupanta locului opt ar disputa baraj cu locul trei din esalonul secund.

Pentru a creste nivelul de atractivitate la nivelul playout-ului, primele doua clasate vor disputa un baraj, iar castigatoarea ar urma sa o intalneasca pe ocupanta ultimului loc de Europa League din playoff pentru a determina reprezentanta Romaniei in cupele europene.



Propunerea FRF pentru Liga 1: 16 echipe si pastrareaza sistemului playoff/playout cu modificari importante la retrogradare