La Liga

Posibila data de reluare pentru La Liga

Sursă foto: https://twitter.com/sportli26181512/

Un antrenor din prima liga spaniola a facut anuntul in presa din tara sa cu privire la data de reluare a campionatului iberic intrerupt din cauza coronavirusului.

Javier Aguirre, mexicanul care o antreneaza pe Leganes, a vorbit despre 20 iunie ca data pentru reluarea fotbalului din La Liga.

Acesta mai spune ca astfel campionatul spaniol s-ar incheia la data de 20 iulie, respectand fereastra impusa de UEFA pentru finalizarea competitiilor interne.

"Avem deja o data pentru reluarea campionatului. Pe 20 iunie vom relua La Liga si in cinci saptamani vom termina, oficial pe 26 iuile. Liga m-a informat oficial si sunt foarte bucuros pentru ca noi am programat deja antrenamentele", a spus Aguirre pentru Marca Claro, cotidian sportiv din Mexic, citat de Agerpres.

Cele 11 etape ramase din La Liga se vor desfasura intr-un ritm de doua runde pe saptamana, la jumatate si la final de saptamana.

Echipele din La Liga au revenit la antrenamentele individuale din aceasta saptamana, iar un club precum Barcelona si-a testat impotriva covid toti jucatorii. Rezultatele au iesit negative.

Reluarea fotbalului din Spania este prevazuta intr-un plan de patru faze, in ultimul din acestea fiind permis accesul pana la 400 de spectatori pe stadioane.



Posibila data de reluare pentru La Liga