Skip to main content

CÂND PRESA (MAI) CONTEAZĂ. Digi24.ro a întrerupt contractele de publicitate nemarcată cu PNL şi PSD! Se întâmplă după dezvăluirile LIbertatea despre banii pentru partide

 
Site-ul Digi24.ro şi o serie de articole despre liberii politici. Care este publicitate politică şi care nu?
Site-ul Digi24.ro şi o serie de articole despre liberii politici. Care este publicitate politică şi care nu?

Când presa (mai) contează. Reacţie a site-ului Digi 24, după dezvăluirile Libertatea despre banii de la partide daţi pentru publicitatea nemarcată. Digi.24 a întrerupt contractele cu PNL şi PSD.

Publicitate

Cât încasa Digi24.ro pe an de la cele două partide?

Contractele cu PNL şi PSD erau de peste 1,6 milioane de euro, notează site-ul Libertatea. Publicaţia a scris, de-a lungul timpului, o serie de articole în care jurnalistul Cristian Andrei a documentat modul în care partidele au compărat cu zeci de milioane de euro materiale nemarcate în niciun fel, deşi făceau parte din contracte de publicitate politică.

Numai după ce la conducerea PNL au ajuns Lucian Bode şi Nicolae CIucă, digi24.ro a încasat numai de la liberali un milion de euro.

Câteva idei:

Contractul PSD cu digi24.ro, derulat prin intermediul unei agenţii, s-a încheiat la 1 februarie 2024, au dezvăluit surse politice pentru Libertatea. Firma care administrează site-ul digi24.ro a anunţat conducerile PNL şi PSD, la începutul anului, că renunţă la contractele pentru publicitate politică.

Agenţia Inventus Strategy Design a încasat de la PNL peste 41 de milioane de lei anul trecut pentru a-i plasa comenzile pe diferite site-uri. Site-ul digi24.ro a reprezentat principala sursă prin care mesajele PNL au fost distribuite către public în ultimul an, fiind cel mai mare contract al liberalilor cu presa.

Articolele comandate de PSD şi PNL, prin intermediul agenţiilor de publicitate, nu au fost marcate în vreun mod distinct pe site-ul digi24.ro, dar nici pe celelalte site-uri.

„Ideea ruperii contractelor cu partidele era discutată în Digi de câteva luni, dar nu se luase o decizie finală până la investigaţia Libertatea. În anul electoral 2024, au decis să renunţe la contractele cu partidele pentru că este un an cu mari mize politice, un an complicat. A fost decizia lor”, au precizat surse din zona media pentru Libertatea.

Ce se va întâmpla în perioada electorală din 2024?

Din informaţiile obţinute de Libertatea, toate televiziunile vor avea contracte cu partidele în timpul campaniei electorale. Decizia conducerii Digi24 este doar pentru perioada din afara campaniei electorale şi a vizat doar site-ul.

Materialul complet, pe Libertatea.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

sus