Poli Iași – Dunărea Călărași 4-0. Victorie clară pentru echipa lui Stoican, care se distanțează de locurile retrogradabile. Așa arată clasamentul din play-out

Poli Iași - Dunărea Călărași 4-0. Victorie clară pentru echipa lui Stoican, care se distanțează de locurile retrogradabile. Așa arată clasamentul din play-out
  • Publicat:
  • Actualizat:

Iașiul a răzbunat în meciul cu Dunărea Călărași toate nereușitele și frustrările acumulate în ultima perioadă. Fără victorie în ultimele patru etape, dar și fără succes acasă de trei luni încoace, elevii lui Flavius Stoican s-au dezlănțuit în fața Dunării Călărași și și-au spălat toate păcatele în fața propriilor suporteri. Mai ofensivă ca niciodată, Poli a marcat de patru ori și și-a creat alte câteva situații bune de a marca și a amintit în multe momente de echipa care făcea spectacol în sezonul trecut.
Ieșenii și-au arătat intențiile ofensive încă din start, în primele șase minute având două bune situații de a marca. Mai întâi prin Cioinac (minutul 3), al cărui șut a fost respins de portarul Straton în corner, apoi prin Burlacu (6), șutul său, din unghi, la colțul lung, trecând puțin pe lângă poartă. În minutul 24 a venit rândul lui Nascimento să rateze deschiderea scorului, șutul „decarului” ieșean fiind respins de același portar Straton.

Inevitabiul s-a produs, însă, pe finalul primei reprize. În minutul 39, Sin i-a pasat cu călcâiul lui Patrick Petre, acesta l-a găsit perfect pe Platini în mijlocul careului, iar mijlocașul Iașiului a înscris lejer, stabilit scorul pauzei.

Poli a controlat jocul și la reluare și a avut șansa desprinderii în minutul 55, când Mihalache a prins o torpilă de la marginea carelui, dar Straton a respins de sub transversală. Trei minute mai târziu, tribunele au tremurat la lovitura liberă a lui Gabi Iancu, care a trimis mingea în bară.

În ultimele 20 de minute, Iașiul s-a dezlănțuit efectiv și a punctat de trei ori pentru cea mai clară victorie obținută în Copou în acest sezon. Teixeira a făcut 2-0 în minutul 69, dintr-un penalty acordat de asistentul Avram, după un henț al lui Mendy, Cioinac a majorat diferența (74), cu o frumoasă lovitură de cap, iar Patrick Petre a închis tabela în prelungiri. Intrat în teren în minutul 22 în locul accidentatului Burlacu, Petre și-a încununat cel mai bun joc al său de la venirea în Copou cu golul de 4-0, în minutul 90+2, finalizând superb o fază inițiată de Platini și continuată inspirat de Nascimento.

Iașiul câștigă spectaculos și își asigură într-o mare măsură liniștea în clasament pentru acest final de campionat, în timp ce Dunărea rămâne pe loc retrogradabil, la un punct distanță de baraj.

Și dacă în alte dăți au părăsit terenul într-un cor de fluierături, de această dată elevii lui Stoican au mers la vestiare în aplauzele celor 1500 de spectatori prezenți în tribune. Și le-au meritat, după una dintre cele mai bune evoluții din acest campionat.

Poli Iași – Dunărea Călărași 4-0 (Platini 39, Teixeira 70, Cioinac 73, P. Petre 90+2)
 

Echipele de start:

  • Poli Iași: Rusu – Gallego, Frăsinescu, Mihalache, Sin – Qaka, Cioinac (Mihăescu 80), Nascimento – Platini, Burlacu (Petre 22), Semedo (Teixeira 62)
  • Rezerve: Peralta – Rus, Zaharia, Enoh
  • Dunărea: Straton – Gligorov, Dobrosavlevici, Luchin, Mendy – Ammari (Keyta 78), Henderson (Honciu 46), Simion, Benzar – Iancu, Souda (Munteanu 59)
  • Rezerve: Calancea – Sîrghi, Filip, Stoica

Minutul 90+2: Final de meci la Iași! Echipa lui Stoican câștigă clar,  4-0, și scapă, momentan, de emoțiile retrogradării. Dunărea nu a putut „răspunde” după victoria lui Hermannstadt cu Concordia Chiajna, 1-0, și revine pe loc retrogradabil.

CLASAMENTUL PLAY-OUT-ULUI:

  • 7. Gaz Metan 38p
  • 8. Dinamo 37p
  • 9. FC Botoșani 29p
  • 10. Poli Iași 28p
  • 11. FC Voluntari 23p
  • 12. Hermannstadt 22p
  • 13. Dunărea Călărași 21p
  • 14. Concordia Chiajna 16p

Minutul 90+2: GOOOOL Poli Iași! Patrick Petre scapă singur cu Straton, îl driblează pe acesta și trimite mingea în poartă din alunecare pentru 4-0.


Minutul 73: GOOOOL Poli Iași! Cioinac primește o centrare din corner, reia cu capul și îl execută pe Cătălin Straton, rămas fără replică.


Minutul 70: GOOOOL Poli Iași! Teixeira punctează din penalty și moldovenii sunt din ce în ce mai aproape de victorie. La acest scor, echipa antrenată de Flavius Stoican este la șase puncte de locul de baraj, ocupat de Hermannstadt.


Minutul 46: S-a reluat jocul!


Minutul 45+3: Pauză!


Minutul 39: GOOOOL Poli Iași! Nascimento îi pasează lui Patrick Petre, acesta schimbă partea și trimite către Platini, iar acesta nu-l iartă pe Straton din poziție ideală.


Minutul 1: Fluier de start!


Dan Alexa are șansa de a scăpa din zona roșie, dacă obține un succes la Iași. De asemenea, scaunul lui Flavius Stoican se clatină, iar plecarea antrenorului din Copou pare iminentă. Ieșenii speră să pună punct seriei negre de pe teren propriu în meciul de sâmbătă, cu Dunărea Călărași. Fără succes în ultimele patru runde și având în spate o serie incredibilă de trei luni fără victorie pe propriul teren (ultimul succes datează din 10 februarie), echipa lui Flavius Stoican este obligată să câștige disputa cu Dunărea pentru a nu-și complica și mai mult situația.

Antrenorul Flavius Stoican a admis că în cazul unui succes echipa sa și-ar asigura într-o mare măsură liniștea pentru ultima parte a campionatului. „Ne așteaptă o partidă dificilă, pe care trebuie să o câștigăm. Chiar dacă ei vin după o victorie în fața celor de la Dinamo, jucăm pe teren propriu și trebuie să facem totul pentru a lua cele trei puncte. Dacă vom câștiga acest meci, ne vom asigura într-o mare proporție o liniște pentru partidele viitoare. Sper ca jucătorii să fie conștienți de importanța acestui meci”, a declarat Flavius Stoican.

Întrebat cum comentează afirmația primarului Mihai Chirica legată de o posibilă schimbare a sa din funcție, Stoican a precizat că este mulțumit de munca pe care a depus-o în Copou și că fiecare este liber să-și exprime o opinie: „Fiecare om are o opinie, dar eu sunt mulțumit de ceea ce am realizat la această echipă. Indiferent de problemele pe care le-am avut, am luptat până în ultima etapă pentru un loc în play-off. Am suferit în play-out, pentru că nu este ușor să-i faci pe jucători să înțeleagă că a început un alt campionat. Eu am avut o discuție cu președintele și cu membrii Comitetului Director, care mi-au dat asigurări că voi continua. Mi s-a părut exagerat ce s-a scris înainte de meciul de la Voluntari. Mai avem 3 săptămâni, apoi vom trage linie. Este important ca acest club să continue pe aceeași linie, cu gânduri mari de performanță, dar să vedem și cu ce ajutăm acest club, pentru că are nevoie de susținere financiară din toate părțile”.

Clasament playout

  1. Gaz Metan – 38p.
  2. Dinamo – 37p.
  3. Botoșani – 29p.
  4. Poli Iași – 25p.
  5. Voluntari – 23p.
  6. Dunărea Călărași – 21p.
  7. Hermannstadt – 19p.
  8. Concordia Chiajna 16p.
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă, doi copii îşi vor aştepta tatăl în zadar
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă,…
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Câți bani a ajuns să primească Nadia Comăneci de la statul român. Suma care intră, lunar, în conturile Zeiței de la Montreal
Câți bani a ajuns să primească Nadia Comăneci de la statul român. Suma care intră, lunar, în conturile Zeiței de…
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un marocan mai tânăr. Abia după 18 luni, a aflat cine e iubitul ei, de fapt
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un marocan mai tânăr. Abia după…
Este OBLIGATORIU absolut peste tot în România. TE VERIFICĂ imediat
Este OBLIGATORIU absolut peste tot în România. TE VERIFICĂ imediat
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune ce urmează
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani