Medicii legiști au stabilit că inima lui Maradona cântărea dublu decât normal

Publicat: 01 dec. 2020, 22:30, de Mădălina Bălăceanu, în Internațional
Medicii legiști au stabilit că inima lui Maradona cântărea dublu decât normal

Inima lui Diego Maradona cântărea 500 de grame, dublu decât normal, conform autopsiei corpului fostului fotbalist făcută de medicii legiști, scrie presa străină.

Diego Maradona s-a stins din viață în urmă cu o săptămână. De atunci, anchetatorii încearcă să afle ce a cauzat decesul legendei fotbalului argentinian. Medicii examinează probe de urină și sânge, precum și inima fostului fotbalist, deoarece cântărea în jur de 500 de kg, dublu față de greutatea normală.

Conform marca.com, această situație este un mister pentru specialiștii medicali care lucrează la acest caz și care trebuie să stabilească dacă Maradona a consumat alcool, droguri sau altă substanță cu puțin timp înainte de deces, un rezultat decisiv în ancheta procurorilor din San Isidro.

S-a constatat că inima are cardiomiopatie dilatativă, iar cei care efectuează autopsia au dorit să examineze mai amănunţit sistemul conductor al inimii, potrivit News.ro.

Cauza decesului a fost considerată un edem pulmonar secundar acut în urma unei insuficienţe cardiace cronice exacerbate.

Diego Armando Maradona s-a stins din viață pe 25 noiembrie, la mai puțin de o lună de când a împlinit 60 de ani.