Pregătiri pentru iarnă. Crește sau nu prețul gazelor

Publicat: 23 sept. 2020, 08:00, de Eva Mihai, în ECONOMIE , ? cititori
Pregătiri pentru iarnă. Crește sau nu prețul gazelor

Prognozele meteo pentru Europa Centrală și de Est arată că anul acesta vom avea parte de o iarnă blândă. Estimările Asociației Energia Inteligentă relevă că România își va putea acoperi consumul de gaze din producţia internă proprie.

Asta înseamnă, conform Asociației Energia Inteligentă, că preţul gazelor în această iarnă va rămâne neschimbat față de iarna precedentă pentru majoritatea consumatorilor casnici.

„Piaţa de gaze naturale trece printr-o transformare puternică, care va continua şi în perioada următoare. Vom asista la creşteri ale preţului gazului marfă faţă de preţurile actuale, fără ca această creştere să fie resimţită de majoritatea consumatorilor casnici de gaze. Nu vor fi probleme în asigurarea cu gaze a consumatorilor datorită cantităţilor mari de gaze din depozitele de înmagazinare şi a dezvoltării infrastructurii de transport gaze”, potrivit asociaţiei citată de Agerpres.

Preţul gazelor naturale pentru iarna 2020/2021 din România va fi similar cu cel din iarna precedentă.

„Pentru consumatorul final de gaze din sectorul casnic, nu întrevăd schimbări semnificative la nivelul preţului pe care acesta o să-l plătească. Preţul gazelor va fi la un nivel aproape identic pentru majoritatea consumatorilor casnici cu cel plătit în iarna 2019/2020”, a declarat Dumitru Chisăliţă, preşedintele Asociaţiei.

Autor