Cum comentează ministrul Rafila moartea fulgerătoare a președintelui CJ Vrancea

Publicat: 17 feb. 2024, 21:51, de Andrei Ceausescu, în Dezvăluiri , ? cititori
Cum comentează ministrul Rafila moartea fulgerătoare a președintelui CJ Vrancea

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a adus lumină asupra circumstanțelor care au condus la tragicul deces al președintelui Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma.

Ministrul Alexandru Rafila a confirmat că moartea lui Cătălin Toma a fost rezultatul unei afecțiuni respiratorii, inițial o viroză, care a evoluat ulterior cu complicații cardio-vasculare.

„Patologia infecțioasă, mai ales la pacienții cu comorbidități, evoluează imprevizibil și poate duce, din păcate, la decese,” a subliniat ministrul Sănătății, evidențiind natura imprevizibilă a unor astfel de afecțiuni.

În ciuda speculațiilor și a îngrijorărilor privind circumstanțele morții sale, ministrul Rafila a exclus orice controversă, afirmând că evoluția medicală nefavorabilă a lui Toma nu ar trebui să genereze discuții sau interpretări neadecvate.

„Nu pot să fac comentarii legate de eventuale comorbidități ale domnului Toma, este legiferat ca atare,” a subliniat ministrul, reafirmând importanța confidențialității dosarului medical al pacienților.

Alexandru Rafila a mai afirmat că infecţiile virale, sezoniere, precum gripa, pot produce complicaţii chiar şi la persoane cu stare de sănătate aparent bună şi pot să ducă la astfel de consecinţe.

„Important, ca mesaj general, este ca atunci când avem o astfel de problemă, să ne prezentăm la medic din primul moment şi să încercăm să nu ducem pe picioare astfel de afecţiuni”, a mai spus ministrul.

În timp ce moartea lui Cătălin Toma a stârnit tristețe și îngrijorare în comunitatea politică și în rândul cetățenilor, ministrul Rafila a transmis un mesaj de prevenție și conștientizare: „Atunci când avem astfel de probleme, este important să ne prezentăm la medic din primul moment și să nu subestimăm astfel de afecțiuni.”

Ceremonia de înmormântare a președintelui CJ Vrancea, Cătălin Toma, este programată pentru joi, 22 februarie, la ora 11:00, la Jariștea, comuna sa natală. În același timp, trupul neînsuflețit al lui Toma va fi depus la Biserica „Adormirea Maicii Domnului”, parohia Jariștea I, începând de luni, 19 februarie.