12.9 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiNereguli la Televiziunea Română şi la Radioul Public

Nereguli la Televiziunea Română şi la Radioul Public

Curtea a găsit nereguli şi la agenţia naţională de presă Agerpres. Conducerea Televiziunii publice transmite că va contesta o parte din măsurile Curţii de Conturi, în timp ce sindicatele cer demisii.

Şefii televiziunii şi radioului public şi-au mărit salariul mai mult decât prevede legea, arată raportul Curţii de Conturi. Ca urmare, şi membrii consiliilor de administraţie au luat bani mai mulţi, pentru că ei primesc 25 % din salariul Preşedintelui Director General.

Potrivit Curţii, şi călătoriile la business class ale lui Georgică Severin, şeful Radioului, ar fi fost ilegale. De asemenea, în călătoriile sale, a beneficiat de o diurnă mai mare decât cea prevăzută de lege, informează Europa FM.

În total, bugetul Radioului a fost prejudiciat cu aproape 200 de mii de lei.

La TVR, în afară de salarii şi indemnizaţii mărite ilegal, Curtea de Conturi a constatat că pentru Festivalul Cerbul de Aur s-a încasat ilegal de la bugetul de stat peste 1,5 milioane de lei.

Conducerea TVR a anunţat că a contestat deciziile Curţii de Conturi, pe motiv că aceasta nu a ţinut cont de explicaţiile oferite de TVR. Radioul Public nu a avut nici o reacţie.

În schimb, Federaţia Naţională a Sindicatelor din Cultură şi Presă CulturMedia atrage atenţia asupra jafului din bani publici şi conducerii discreţionare, constatate de Curtea de Conturi, şi cere Parlamentului demiterea lui Georgică Severin din fruntea Radioului.

Cele mai citite

Regele Charles își reia activitățile publice. “A înregistrat progrese încurajatoare în tratamentul împotriva cancerului”, afirmă medicii

Regele Charles al Marii Britanii va reveni săptămâna viitoare la îndatoririle publice pentru prima dată de când a fost diagnosticat cu cancer. Acesta face...

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...

Premieră mondială! Taxa pe care trebuie să o plătești dacă vrei să vizitezi Veneția

Veneția, una dintre cele mai frumoase și vizitate destinații din lume, se confruntă de mult timp cu provocări legate de turismul de masă, iar...
Ultima oră
Pe aceeași temă