14.5 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăCulturăUngaria nu va participa la Eurovision 2020

Ungaria nu va participa la Eurovision 2020

Televiziunea publică, MTVA, nu a dorit să explice motivele retragerii care vine într-o perioadă în care discursul homofob ia amploare în Ungaria condusă de Viktor Orban.

Potrivit unor surse din televiziunea naţională citate de index.hu, Eurovision este considerat „prea gay” de guvernul de extremă dreapta.

Purtătorul de cuvânt al lui Orban a scris pe Twitter că articolul publicat de index.hu este fake news.

„Nu este neobişnuit ca membri ai EBU să ia o pauză în participarea. De la prima apariţie în 1994, Ungaria nu a fost prezentă în competiţie în opt ani. Sperăm să o primim înapoi curând în familia Eurovision”, a transmis European Broadcasting Union, organizaţia care coordonează concursul.

Ungaria a participat de 19 ori la Eurovision şi, de două ori, a încheiat concursul pe locul secund.

Postul public de televiziune a transmis că se va concentra să susţină „producţiile valoroase cu talente ale muzicii pop ungare”.

Ediţia din 2020 a Eurovision va fi a 65-a a concursului organizat de European Broadcasting Union, cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa, şi va avea loc în luna mai, la Rotterdam, după ce anul acesta a fost câştigat de olandezul Duncan Laurence. Finala concursului este programată să aibă loc pe 16 mai 2020, pe Ahoy Arena.

Cele mai citite

O nouă plângere la DNA pe numele lui Nicușor Dan

Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, s-a prezentat, astăzi, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pentru a depune o plângere penală pe numele lui...

Premieră pentru Lewandowski la Barcelona! Ce performanță a reușit atacantul polonez în meciul cu Valencia

Robert Lewandowski a reuşit primul său hat-trick în campionatul Spaniei, în partida câştigată pe teren propriu de FC Barcelona în faţa Valenciei, cu scorul...

Un nou pod rutier între România și Ucraina, pe ordinea de zi a Guvernului

Guvernul Marcel Ciolacu ar putea aproba, în şedinţa de azi, un acord cu Guvernul Ucrainei privind construcţia podului rutier de frontieră peste râul Tisa,...
Ultima oră
Pe aceeași temă