13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalParlamentul Macedoniei de Nord a fost dizolvat

Parlamentul Macedoniei de Nord a fost dizolvat

Totodată, s-a decis organizarea de alegeri anticipate pe 12 aprilie, potrivit Le Figaro.

Dizolvarea Parlamentului a fost votată de 108 deputaţi din 120, după demisia premierului Zoran Zaev, de luna trecută, ca urmare a incapacităţii Uniunii Europene de a conveni asupra unei date de deschidere a negocierilor pentru aderarea ţării la Blocul comunitar.

Guvernul Zaev a fost înlocuit de unul interimar, condus de ministrul de Interne, Oliver Spasovski, a cărui responsabilitate este să se asigure că alegerile vor fi organizate în mod transparent.

Reuniţi în octombrie la Bruxelles, liderii europeni nu au convenit asupra datei aderării Albaniei şi Macedoniei de Nord, candidate din 2014, respectiv 2005, la Blocul comunitar.

Macedonia de Nord se aşteaptă să înceapă discuţii privind aderarea la UE, având în vedere Acordul de la Prespa, care a pus capăt disputei cu Grecia privind denumirea ţării.

Spre deosebire de marea majoritate a statelor UE, trei ţări membre, Franţa, Olanda şi Danemarca, consideră că nici Uniunea, nici cele două ţări nu sunt pregătite pentru această nouă extindere.

În pofida poziţiei celor trei ţări, fostul preşedinte al Consiliului European, Donald Tusk, a recomandat Albaniei şi Macedoniei de Nord „să nu renunţe”, asigurând că cele două state nu sunt în niciun fel responsabile pentru această situaţie, relatează Mediafax.

Cele mai citite

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă