5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalPremierul Macedoniei cere Greciei să ratifice numele țării sale

Premierul Macedoniei cere Greciei să ratifice numele țării sale

Parlamentul macedonean a ratificat acest acord vineri. Pentru ca el să intre în vigoare este de acum rândul grecilor să o facă.

“Am un mesaj pentru parlamentul grec. Parlamentul nostru a găsit forţa şi nu a fost uşor. Dar sunt convins că parlamentul grec va găsi de asemenea forţa de a lua o decizie”, a declarat premierul social-democrat în cadrul unei conferinţe de presă la Skopje.

“Până în zece zile, de îndată ce rezultatele vor fi notificate şi vom constata că totul este în ordine, vom vota”, a a reacţionat vineri seara premierul grec Alexis Tsipras.

“Împreună cu prietena noastră, Republica Grecia, vom respinge izolarea şi neînţelegerea”, a mai spus şeful executivului macedonean, exprimându-şi “convingerea că deputaţii greci vor recunoaşte semnificaţia istorică a acordului”.

“Câştigăm un prieten, iar Grecia câştigă şi ea un prieten, Macedonia de Nord”, a spus Zoran Zaev, descriind Grecia ca pe “una dintre ţările cele mai influente, chiar cea mai influentă din regiune”.

Zoran Zaev a comentat apelurile la o dizolvare a parlamentului lansate de şeful opoziţiei de dreapta, Hristijan Mickoski.

“Toată lumea ştie, eu ştiu, ştie şi el, că se roagă pentru ca ceea ce el cere să nu se întâmple”, a spus Zoran Zaev, care a lăsat totuşi uşa deschisă: partidul său social-democrat “va lansa o procedură pentru a examina această problemă”.

Principalii responsabili ai partidului de opoziţie VMRO-DPMNE s-au opus unei ratificări a acordului, dar se confruntă cu dezertarea mai multor aleşi şi poziţia lor pare foarte slăbită.

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă