13.7 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSportFotbalCopa Libertadores rămâne în Brazilia! Fluminense a câştigat trofeul în premieră

Copa Libertadores rămâne în Brazilia! Fluminense a câştigat trofeul în premieră

Fluminense a câştigat în premieră Copa Libertadores, după ce a învins-o în finală pe Boca Juniors cu scorul de 2-1, după prelungiri, pe Stadionul Maracana din Rio de Janeiro.

Fluminense a deblocat tabela în minutul 36 prin atacantul argentinian German Ezequiel Cano, dar Boca a egalat în repriza secundă, prin fundaşul peruan Luis Advincula. Până la finalul celor 90 de minute regulamentare nu s-a mai întâmplat nimic, astfel că meciul a intrat în prelungiri.

Golul victoriei a fost reușit de atacantul brazilian John Kennedy, în minutul 99, iar imediat după aceea a fost eliminat pentru felul în care a sărbătorit reuşita. Şi Boca a încheiat meciul în zece oameni, Frank Fabra fiind eliminat.

Boca Juniors a rămas astfel cu şase trofee cucerite în cea mai importantă competiție intercluburi a Americii de Sud, în timp ce Fluminense și-a trecut în palmares primul succes în Copa Libertadores.

Ultimele cinci finale ale competiţiei au fost câştigate de echipe din Brazilia, Flamengo şi Palmeiras reuşind duble.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă